Arriva



Sneldienst 127 Hoogeveen - Emmen v.v. rijdt wel op 22, 23 en 24 december 2003

De sneldienst lijn 127 van Hoogeveen naar Emmen v.v. rijdt, in tegenstelling tot wat het busboekje vermeldt, WEL op 22, 23 en 24 december 2003. De verwachting is dat op deze dagen nog veel gebruikt gemaakt zal worden van de sneldienst. Reden genoeg om deze uitbreiding voor te stellen aan de provincie Drenthe. De provincie Drenthe heeft met deze uitbreiding ingestemd.

Ook de december-actiekaartjes zijn op deze dagen geldig. Het gaat hier om de actie waarbij - in navolging op het grote succes van de actie in de herfstvakantie - reizigers kunnen profiteren van een zeer voordelig kortingstarief voor de sneldienst. Een retourtje kost na negen uur 's ochtends slechts EUR 5,-. De actie is een gezamenlijk initiatief van de provincie Drenthe, de gemeenten Hoogeveen en Emmen, reizigersvereniging ROVER, het VervoerCoordinatieCentrum (VCC) en Arriva.

In de herfstvakantie hebben veel mensen uit Emmen de actie gebruikt om voordelig alleen, samen of met het hele gezin naar Hoogeveen gaan voor een bezoek aan bijvoorbeeld het Glasmuseum of de Luxor-bioscoop. Mensen in Hoogeveen grepen de actie aan als mogelijkheid om voordelig een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld het zwembad Auquarena of het Noorder Dierenpark in Emmen. Het buskaartje voor de decemberactie van lijn 127 is uitsluitend verkrijgbaar bij chauffeur van lijn 127. Het kaartje is in de avonduren tevens geldig op lijn 27. De lijn rijdt van station Emmen tot station Hoogeveen en in omgekeerde richting.

terug naar boven Transactie NS-aandelen NoordNed 17 december 2003

Transactie NS-aandelen NoordNed aan Arriva succesvol afgerond

De besprekingen over de verkoop van de aandelen NS en ABN AMRO in het bus- en treinbedrijf NoordNed aan Arriva zijn succesvol afgerond. Arriva beschikte al over 50% van de aandelen in NoordNed, dat openbaar vervoer verzorgt in de provincies Fryslân en Groningen. Arriva Personenvervoer Nederland BV is hiermee de enige aandeelhouder van NoordNed geworden.

Arriva Personenvervoer Nederland BV is een Nederlandse vervoersonderneming. Arriva verzorgt op dit moment vrijwel al het openbaar vervoer (collectief personenvervoer) in de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe en voor een groot deel in de provincies Overijssel en Flevoland. Sinds begin 2003 verzorgt Arriva eveneens het openbaar vervoer in delen van Gelderland en Zuid-Holland. De ambities van Arriva strekken verder. Door actief in te spelen op de mogelijkheden tot marktwerking, door overnames en door het ontwikkelen en implementeren van innovatieve vervoersconcepten wil Arriva haar marktaandeel op het gebied van busvervoer en spoorvervoer in Nederland vergroten.

Als dochter van het Engelse Arriva plc weet Arriva Nederland zich gesteund door één van de grootste en sterkste commerciële openbaar vervoerbedrijven in Europa. Arriva is internationaal naast Engeland en Nederland vertegenwoordigd in Denemarken, Zweden, Spanje, Portugal en Italië. In Engeland en Denemarken exploiteert Arriva diverse spoorconcessies. Het is een uitdrukkelijke ambitie om de exploitatie van spoorvervoer verder uit te breiden. De marktwerking op het spoor, zoals vastgelegd in de nieuwe Concessiewet Personenvervoer per Trein, bieden uitstekende mogelijkheden voor uitbreiding van de spooractiviteiten van Arriva in Nederland.

NoordNed blijft bestaan als zelfstandig opererende onderneming. De aandelenoverdracht heeft geen gevolgen voor de reizigers en het personeel van NoordNed.