Gemeente De Ronde Venen

Woonarken Zon en Water volgende week vrijgegeven voor bewoning 18-12-2003

Maandag 22 december 2003 worden de woonarken van Zon en Water in Wilnis weer voor bewoning vrijgegeven. Deze week wordt nog met man en macht gewerkt aan het aansluiten van de 9 arken op de nutsvoorzieningen.

Door de verschuiving van de Ringdijk in Wilnis (26 augustus 2003) was de grond van het arkenpark Zon en Water zodanig verzakt dat de kabels en leidingen van de nutsvoorzieningen (elektra, water, riolering, e.d.) onherstelbaar beschadigd waren. Het terrein was onstabiel. De daar gelegen woonarken zijn om die redenen tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De gemeente heeft de bewoners elders vervangende woonruimte aangeboden.

Sindsdien is er door de gemeente hard gewerkt om het gebied weer bewoonbaar te maken. Nadat langs de oever een stalen damwand was aangebracht, is de grond geëgaliseerd en zijn nieuwe kabels en leidingen aangelegd. Deze week en zonodig zelfs op zaterdag worden de werkzaamheden afgerond en zijn alle aansluitingen tussen de oever en woonarken gemonteerd. Dan is ook een nieuw tegelpad aangelegd. Op maandag 22 december kan het gehele terrein van Zon en Water weer in gebruik genomen worden.

De eigenaren van de woonarken zijn vandaag op de hoogte gesteld. Voor zover bekend kiezen de bewoners ervoor om pas ná de kerst naar hun woonark terug te keren. Zij krijgen tot en met de derde week van januari de tijd om de tijdelijke woonruimte te verlaten.