RVU

747AM P E R S B E R I C H T

PB 1222-1226 Hilversum, 19 december 2003

HALTE 747AM
- De laatste Halte: Utopia -
MAANDAG 22 T/M VRIJDAG 26 DECEMBER 2003, 13.05-13.30 UUR, RVU / 747AM

Deze week verzorgd door de RVU: De laatste Halte: Utopia. De Halte-bus wordt geparkeerd in een fictieve straat. De verslaggevers gaan in deze bijzondere aflevering bij uiteenlopende mensen naar binnen en maken de voorbereidingen op het Kerstfeest mee. De bewoners vertellen over hun 'Utopia'. De Dorpsstraat van Utopia in de laatste RVU-week van Halte 747AM. In 2004 houdt het programma op te bestaan.

Maandag 22 december: Vrijheid
Verslaggeefster Miranda van Keulen portretteert een Tibetaanse zangeres en eigenares van een eethuis met een eigen visie op het Kerstfeest. Over muziek, het boeddhisme en de strijd voor een vrij Tibet.

Dinsdag 23 december: Wonen
Eindredacteur Maya Schepers is op bezoek in een kraakpand. De krakers zijn volkomen ingeburgerd in het dorpsleven en doen op hun eigen manier zelfs mee aan de Kerststalroute. Over wonen als grondrecht.

Woensdag 24 december: Gezondheid
Verslaggever Sonny in 't Zandt portretteert een jong stel (28 en 32 jaar). Allebei lijden ze aan Cystic Fibrosis oftewel taaislijmziekte. Zij houden een vurig pleidooi voor het donorschap, want donorlongen zijn hun enige hoop op een langer en gezonder leven. En ze spreken zich uit over de voortdurende onzekerheid in de politiek over de bezuinigingen op chronisch zieken.

Donderdag 25 december: Historisch besef
Verslaggeefster Marcia Welman volgt een vrouw die volledig in de ban is van de Britse schrijver Charles Dickens. December is de ideale Dickens-maand voor iemand die zo'n 70 versies van 'A Christmas Carol' heeft.

Vrijdag 26 december: Veiligheid
Verslaggever Hans Noortman portretteert een Irakese vluchteling in Nederland. Toen Saddam werd gepakt was hij uitzinnig van vreugde. Want vanwege hem ontvluchtte hij Irak. Maar terug naar Irak gaat hij niet. Nederland is zijn land geworden. Koot en Bie leerden hem de volksaard. In smartlappen vond hij de Hollandse oer-emoties. En dit jaar viert hij voor het eerst de Nederlandse kerst. Een ontmoeting tussen een man en een land.

Programmamakers: Annette van den Berg, Miranda van Keulen, Arien Metz , Hans Noortman, Marcia Welman en Sonny in 't Zandt. Eindredactie: Maya Schepers.

halte747am.nl

halte747@rvu.nl