Ingezonden persbericht


Bekende Nederlanders spelen Wie Wat Waar voor War Child

Hilversum, 19 december 2003 - Het radiospelletje Wie Wat Waar in het Radio 538-programma van Tim Klijn staat aankomende week in het teken van War Child. Bekende Nederlanders spelen van maandag 22 tot en met donderdag 25 december iedere middag tussen 12 en 2 het bekende spel. De opbrengst van de week komt geheel ten gunste van War Child. Jamai verzorgt aanstaande maandag de aftrap en dé ambassadeur van War Child, Marco Borsato, staat garant voor de afsluiting op eerste kerstdag.

Andere BN'ers die na Idols-winnaar Jamai zullen volgen, zijn de enige echte showbizz-verslaggever Albert Verlinde en Sportman van het Jaar, Erben Wennemars. Voor deze gelegenheid heeft Radio 538 de opbrengst per ronde verhoogd: iedere kandidaat kan maximaal 4.000 euro verdienen voor War Child.

Lex Harding:"Radio 538 is in de afgelopen elf jaar enorm gegroeid en is nu het tweede station van Nederland. We willen een deel van dat succes dan ook delen met een goed doel, zoals War Child. We hopen op 25 december een mooi bedrag te kunnen overhandigen aan War Child."

In het spel Wie Wat Waar maken luisteraars iedere dag kans op ¬ 1.000,- door vier rondes lang drie vragen goed te beantwoorden: een Wie-, Wat- en een Waar-vraag. Het spel wordt iedere dag gespeeld in het populaire radioprogramma van Radio 538 door deejay Tim Klijn. De opbrengsten van de komende week zijn volledig voor War Child. De eerste ronde gaat over algemene kennis met een terugblik op het jaar 2003 en de tweede ronde gaat over het specialisme van de BN'er, zoals sport of showbizz.

102FM = Radio = 538

Radio 538 is in heel Nederland in de ether op 102 FM te ontvangen op de volgende frequenties: 102.1 Noord-Holland, 102.2 Groningen, 102.3 Noord-Brabant, Gelderland, Limburg, 102.4 Zeeland en Noord-Brabant, 102.5 Friesland en Utrecht, 102.6 Overijssel en Gelderland, 102.7 Zuid-Holland en Drenthe. En ook via de kabel en in Limburg op 891 AM. Tevens in heel Europa via de satelliet en wereldwijd via het internet.

Op Radio 538 hoor je Top 40 muziek, Dance, R&B en de beste hits uit een jong verleden en natuurlijk populaire deejays als Edwin Evers, Jeroen Nieuwenhuize en Wessel van Diepen. Meer informatie is te vinden op www.radio538.nl.