Gemeente Rotterdam

Nr. 52, 1 + 2
19 december 2003

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 22 december 2003 t/m 11 januari 2004

In verband met de vrije dagen rond de kerst en nieuwjaar beslaat dit weekbericht de periode t/m 11 januari 2004. Ook is een overzicht opgenomen van de bezoeken die collegeleden brengen aan de nieuwjaarsreceptie van de deelgemeenten.

Wethouder De Faria zet Topscoorders in het zonnetje

Wethouder Rabella de Faria (Veiligheid en Volksgezondheid) reikt op maandag 22 december om 15.00 uur in de Pauluskerk aan de Mauritsweg aan één van de werknemers van Topscore de prijs voor de werknemer van het jaar uit. Topscore is opgericht door Nora Storm en bedoeld om dagbesteding te bieden aan verslaafden. Het is een feestelijke uitreiking in de grote zaal van de Pauluskerk, met eten, drinken en live muziek (buurtagent Hans Vos) . De bijeenkomst duurt tot 18.00 uur. (Voor meer informatie: Nora Storm, Topscore: tel. 010 - 436 81 60)

Burgemeester Opstelten en wethouder Van Sluis spreken op Oudejaarsbijeenkomst Havenvereniging Burgemeester mr. Ivo Opstelten spreekt op dinsdag 30 december om 14.30 uur tijdens de Oudejaarsbijeenkomst van de Havenvereniging Rotterdam in het Luxor theater op de Kop van Zuid. Ook wethouder Van Sluis (Economische Infrastructuur) zal, als voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Havenbedrijf, het woord voeren over o.a. de toekomst van de Rotterdamse haven. Tevens worden tijdens deze bijeenkomst de jaarresultaten van de Rotterdamse haven bekend gemaakt. De afsluiting van 2003 betekent bovendien een nieuw begin voor een verzelfstandigd Havenbedrijf Rotterdam NV. Naast de Havenvereniging Rotterdam zijn ook het Havenbedrijf, Deltalinqs, Marineclub Rotterdam, Kring Mainport van de Kamer van Koophandel en de Rotterdam Port Promotion Council aanwezig op de bijeenkomst. Behalve de burgemeester en wethouder spreken ook de voorzitter van de Havenvereniging, de heer jhr. Z.J.J. van Asch van Wijck en de directeur van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam, de heer Willem Scholten. (Voor meer informatie: Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam/ Havenbedrijf Rotterdam NV, Sjaak Poppe, tel. 010 - 252 14 27, Communicatie Bestuursdienst, Edmond Messchaert (burgemeester) tel. 010 - 417 91 19 en Dirk-Jan de Vink (wethouder Van Sluis) tel. 010 - 417 20 03)

Burgemeester Opstelten spreekt op Oudejaarsbijeenkomst RHRR

Burgemeester mr. Ivo Opstelten houdt op dinsdag 30 december om 16.00 uur een toespraak bij de Oudejaarsbijeenkomst van de Regionale Hulpcentrale Rotterdam-Rijnmond (RHRR) in het gebouw van Marine Simulation Center (MSR) aan de Wilhelminakade 701. Brandweercommandant Don Berghuis kijkt terug op de steeds intensievere vormen van samenwerken. Ook laat hij zijn licht schijnen over de plannen van het nieuwe jaar. (Voor meer informatie: Johan Breukers, Communicatie Brandweer, tel. 010 - 446 89 77)

Burgemeester Opstelten reikt Publieksprijs Pianodriedaagse uit

Burgemeester mr. Ivo Opstelten reikt op dinsdag 30 december om 22.00 uur in het concertgebouw de Doelen de Publieksprijs uit tijdens de Pianodriedaagse. Voor de 12e keer wordt hier een pianofestival georganiseerd en wel van 28 t/m 30 december. Dit jaar ligt de nadruk op samenspel, wat o.a. tot uiting komt in een concert voor twee piano's, diverse werken voor achthandig in het pianokwartettenfestival, een concert door het Simeon Kwartet en een concert voor zes piano's. (Voor meer informatie: Stichting Rotterdamse Pianodriedaagse, Mirjam IJsseldijk, tel. 0180 - 52 71 91)

Nieuwjaarstoespraak Burgemeester Opstelten bij Open Huis

Burgemeester mr. Ivo Opstelten houdt maandag 5 januari een nieuwjaarstoespraak tijdens het Open Huis, dat om 17.00 uur begint in het stadhuis. Het Open Huis is een gelegenheid voor alle Rotterdammers om elkaar, de leden van het College en de gemeenteraad en vertegenwoordigers van vele organisaties gelukkig nieuw jaar te wensen. In de Burgerzaal treden de Baronessen van Delicatessen op met een theateract. De Lakeien en de Swingende Champagnerres luisteren in de hal en de omloop op de eerste verdieping het Open Huis op met animatie theater. (Voor meer informatie: Externe Betrekkingen Bestuursdienst, Alexander van Klaveren, tel 417 36 75)

Burgemeester Opstelten en wethouder Van der Tak bij internationale conferentie ICSEI Op dinsdag 6 januari om 13.30 uur spreekt burgemeester Ivo Opstelten een welkomstwoord bij de opening van het 17e internationale ICSEI-congres (International Congress for School Effectiveness and Improvement) in het World Trade Center aan de Beursplein te Rotterdam. Wethouder Sjaak van der Tak (o.m. Onderwijs) zal diezelfde dag om 17.30 uur een welkomstwoord spreken tijdens een receptie voor de deelnemers op het stadhuis. Ook minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mw. M.J.A. van der Hoeven zal bij de opening in het WTC spreken. Het ICSEI-congres duurt van 6 januari tot en met 9 januari. Op het congres worden onderzoeksresultaten, ervaringen en veelbelovende projecten en werkwijzen op het gebied van onderwijs uitgewisseld tussen onderzoekers, beleidsfunctionarissen en mensen uit de praktijk. Gedurende de week zal wethouder Van der Tak deelnemen aan verschillende symposia en workshops. (Voor meer informatie: Anneth van Manen, Dienst Stedelijk Onderwijs, tel. 010 - 891 44 42)

Wethouder De Faria praat over veiligheid in centrum

Wethouder Rabella de Faria (Veiligheid en Volksgezondheid) is donderdag 8 januari om 16.00 uur aanwezig op de infomeeting van Rotterdam Centrum Veilig in de kelder van boekhandel Donner. De infomeeting vindt maandelijks plaats. De thema's die op de infomeeting worden aangesneden zijn iedere maand anders. Er is altijd ruimte voor vragen aan en discussie met aanwezigen. Bedoeling van deze bijeenkomsten is om betrokken ondernemers, bewoners en ambtenaren te informeren over de activiteiten van de Stuurgroep Centrum Veilig, om verantwoording af te dragen en om samenwerking te bevorderen. In de Stuurgroep Centrum Veilig zitten: Bert Kandel, stadsmarinier; Harald Bergmann, voorzitter. Centrumraad; Hans Lesscher, districtschef politie; Guus van der Werff, voorzitter St. City. De bijeenkomst duurt ongeveer een uur. (Voor meer informatie: Marlou van Beek tel. 010 - 44 00 738)

Wethouder De Faria opent Studio De Peperklip

Wethouder Rabella de Faria (Veiligheid en Volksgezondheid) opent op vrijdag 9 januari om 14:30 Studio De Peperklip. Dit is een multicultureel vrouwenhuis waarin activiteiten plaatsvinden die door de bewoners zelf worden georganiseerd, voor vrouwen uit de Peperklip en omgeving. Centraal staat elkaars culturen leren kennen en de Nederlandse taal leren spreken. Door een participatie-emancipatie project worden vrouwen begeleid vanuit de bijstand naar werk. De studio is alleen toegankelijk voor vrouwen en biedt een veilige omgeving. (Voor meer informatie: Anneke de Goede, Studio De Peperklip, tel. 010 - 465 99 44)

Wethouders bezoeken nieuwjaarsrecepties deelgemeenten

De wethouders bezoeken elk één of meer nieuwjaarsrecepties van de deelgemeenten, de Centrumraad en de wijkraad voor Pernis. Behalve Kralingen-Crooswijk (Oudejaarsbijeenkomst 19 december) en Delfshaven houden de deelgemeenten nieuwjaarsrecepties. In alfabetische volgorde:

Deelgemeente datum tijd plaats collegelid

Centrumraad 9 jan. 17.00 uur Arminius, Remonstrantse Kerk dhr vd Tak t.o. Museum Boijmans
Charlois 3 jan. 15.00 uur Ahoy' dhr v Sluis
Feijenoord 8 jan. 20.00 uur Partycentrum Brederode, Dalweg 1 mw de Faria Hill/Schiebr. 7 jan. 17.00 uur Hillegondakerk, Kerkdreef 2 dhr Janssens Hoek v. Holland 5 jan. 20.00 uur De Hoekstee, Mercatorweg 50 dhr Bolsius Hoogvliet 8 jan. 16.00 uur Deelgem. Middenbaan Noord 47 dhr Pastors IJsselmonde 7 jan. 18.00 uur Deelgem. Herenwaard 25 dhr vd Tak Noord 10 jan. 14.30 uur Deelgem. Eudokiaplein 35 mw de Faria Overschie 6 jan. 17.00 uur Deelgem. Overschiese Dorpstraat 64 dhr Hulman Pr. Alexander 6 jan. 17.00 uur ROC Zadkine, naast station dhr Janssens Alexander
Wijkraad Pernis 8 jan. 20.00 uur Geref. Jeugdgebouw, Burg. Van dhr vd Tak Esstraat 34

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam