PERSBERICHT - 2003-10-19

Hoverspeed LTD voert voor deze winter belangrijke aanpassingen door in het vaarschema.

Winterstop Hooverspeed

Net zoals de andere ferrymaatschappijen kampt Hoverspeed reeds enkele jaren met een dalende vraag voor autovakanties van en naar Groot-Brittannië in het winterseizoen. Daarnaast zijn de slechte weersomstandigheden, die dikwijls vertragingen of zelfs annuleringen veroorzaken, vaak de oorzaak van de lagere bezettingsgraad in deze periode.

Hoverspeed heeft na rijp beraad beslist om een winterpauze in te lassen:


- waardoor het commercieel verlies dat in de winter opgelopen wordt verdwijnt;


- de wintermaanden optimaal gebruikt kunnen worden om de volledige vloot op te knappen en aan een grondig winteronderhoud te onderwerpen;


- vermits er niet gevaren wordt kan Hoverspeed zelf het onderhoud uitvoeren in het droogdok, wat een bijkomende grote besparing is.

Dankzij deze maatregelen kan het lenteseizoen optimaal van start gaan.

Met deze beslissing kiest Hoverspeed resoluut voor een engagement op lange termijn op de route Calais-Dover.Op deze manier kunnen de vroegere succesvolle bedrijfsresultaten verdergezet worden.

De unieke persoonlijke service aan boord van de Seacats en de vereenvoudiging van de tarifering resulteerden deze zomer in een passagiers toename van maar liefst 30%.

In 2004 wordt de tarifering nog efficiënter, eenvoudiger en competitiever.

Hoverspeed Ltd gaat er prat op dat ze nog steeds, en ook in de toekomst, de snelste overtochten tussen het vasteland en Groot-Brittannië aanbiedt.

De winterpauze start op maandag 22 december 2003, na de afvaart van 18.00 uur en eindigt op donderdag 18 maart 2004.

De route Dieppe-Newhaven start, zoals gewoonlijk, op donderdag 1 april 2004.

Noot: