Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Kappers is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

22-12-2003

CNV Kappers steunt Chileens kappersproject

CNV Kappers is met de Vakraad voor het Kappersbedrijf (bonden en werkgevers) overeengekomen dat er geld wordt vrijgemaakt voor het ondersteunen van een internationaal project van CNV Internationaal. De bond krijgt een waardecheque van 8.750 dollar. Het volledige bedrag gaat naar een scholingsproject voor Chileense kapsters. Met het geld worden zo'n 160 mensen opgeleid tot kapster.

Willem Kruithof, vakgroepbestuurder CNV Kappers: "In de volkswijken van Chili is veel werkloosheid. Veel mensen belanden daardoor in het criminele circuit of raken verslaafd aan de drugs. Gezinnen leven in dagelijkse onzekerheid of ze die avond wel te eten zullen hebben. Chileense Movimento Poblacional Solidaridad (MPS) organiseert daarom onder andere cursussen voor mannen en vrouwen, zodat zij een vak leren en zo zelfstandig een beroep kunnen uitoefenen. Een van die cursussen is de opleiding tot kapper.
Kruithof: De deelnemers aan de cursus zijn overwegend vrouwen met een gezin waarvan de man werkloos is of weinig verdient. In de eerste cursus leren de aankomende kappers de basisbeginselen van het vak. Ze volgen vakken als haarkennis, soorten shampoos, hoofdhuidmassage en wassen. Aan het eind van de cursus kunnen ze de conditie van het haar te beoordelen en een diagnose te stellen. Ook leren ze hoe je een kapperszaak opzet en hoe je aan klanten komt.

Nadere inlichtingen:

Willem Kruithof, onderhandelaar CNV Kappers
055 - 52 64 250
Nancy Abelskamp, persvoorlichting
030 - 63 48 242