Politie Zuid-Holland-Zuid

Computerbendes Zuid-Holland-Zuid opgerold

Zuid-Holland-Zuid 22-12-2003 - Het woning- en bedrijfsinbrakenteam van de recherche Dordrecht heeft in de afgelopen periode 17 verdachten aangehouden die in twee bendes opereerden. Deze verdachten wordt betrokkenheid verweten bij in totaal 102 inbraken.

Eén van de groeperingen handelde regiobreed, van Oud-Beijerland tot Hardinxveld-Giessendam pleegden zij voornamelijk bedrijfs- en schoolinbraken. Ook bezocht deze groepering veel CWI kantoren in het hele land. Uit deze groepering werden 9 verdachten aangehouden. Zij vallen in de leeftijdscategorie 22-50 jaar. Twee personen zitten nog in voorarrest. De verdachten in dit onderzoek wordt betrokkenheid verweten bij in totaal 53 inbraken.

De tweede groepering pleegde voornamelijk schoolinbraken in Dordrecht en directe omgeving. Opvallen hierbij was dat na een eerste inbraak, dezelfde locatie vaak nog een tweede danwel een derde keer bezocht werd door de groep. Tijdens dit onderzoek werden acht verdachten aangehouden. De verdachten variëren in leeftijd van 16 tot en met 40 jaar. Hiervan zitten nog 5 verdachten in voorarrest. De verdachten in dit onderzoek wordt betrokkenheid verweten bij in totaal 49 inbraken.

De personen hielden zich met name bezig met het wegnemen van computers. Na onderzoek is gebleken dat beide groeperingen zaken deden met dezelfde helers. Een aantal van deze helers, afkomstig uit het gehele land, werden aangehouden en verhoord. Op een kleine hoeveelheid na, is weinig teruggevonden van de buit.