Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 22 december 2003
* KERSTBOMENDIEVEN AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Zondagavond omstreeks zeven uur werden drie Schiedammers (18, 41 en 42 jaar oud) aangehouden voor het stelen van zo'n 50 kerstbomen vanaf een kerstbomenopslag aan de Prinses Beatrixlaan.
Surveillerende politiemensen zagen dat een groep mannen bomen in een pick-up busje laadden en sprak één van hen hier op aan. De auto ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. Eén Schiedammer kon ter plaatse aangehouden worden, de andere twee werden na een onderzoek in de omgeving op de Lijsterbeslaan aangetroffen. De bomen werden niet allemaal meer teruggevonden. Naar de overige verdachten wordt een nader onderzoek ingesteld.

* GEVOLGEN VAN DE STORM
ROTTERDAM - Zondagmorgen, omstreeks half negen, viel een stuk pui van een pand aan de Mathenesserdijk naar benenden, vermoedelijk als gevolg van de storm. Hierdoor ontstond op de derde verdieping een gat van ongeveer twee bij twee meter. De bovenste verdieping kwam enigszins uit het lood te staan, waardoor er instortingsgevaar ontstond.
Eén auto werd beschadigd door het vallende puin. Andere autobezitters werd geadviseerd hun voertuigen te verplaatsen. De eigenaar van het pand, het OBR, nam vervolgens de verdere afhandeling op zich. Er werden o.a. hekken geplaatst waardoor een deel van de openbare weg werd afgesloten.
In Hoek van Holland werd een aanlegsteiger achter het vispaleis beschadigd. Het ijzeren vloerrooster was scheefgewaaid, waardoor mensen in het water konden vallen. De gehele steiger werd afgezet. De politie heeft zondagmorgen en -middag in verband met de hoge waterstand extra toezicht gehouden op de Maasboulevard, Rhijnspoorkade, Plantagedreef, Schaardijk, Noordereiland, Oosterkade, Westerkade en in Schiedam, Vlaardingen en Hoek van Holland. Op verschillende locaties werden auto's verwijderd (weggesleept) in verband met het hoge water. Ook werden verschillende locaties afgezet. Om 14.00 uur werd de maximale waterhoogte bereikt.

* DRIE INBREKERS AANGEHOUDEN EN IN VERZEKERING GESTELD

ROTTERDAM - Zondagochtend werd een 15-jarige Rotterdammer op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een auto, die geparkeerd stond aan de Gustoweg. Tijdens de aanhouding bleek dat de jongen in het bezit was van diverse goederen waaronder een radiofrontje, rijbewijzen, enkele cd's en een mobiele telefoon. Deze bleek hij eerder die ochtend tijdens inbraken in andere auto's aan de Gustoweg te hebben buitgemaakt. De jeugdige inbreker werd overgebracht naar politiebureau Zuidplein waar hij in verzekering is gesteld.
Omstreeks half elf zondagochtend werd een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in verzekering gesteld nadat hij had ingebroken in auto's die geparkeerd stonden aan de Willem van Hillegaersbergstraat en de Kootstraat. Een getuige had gezien dat de man de auto's openbrak en meldde dit bij de politie. Politiemensen troffen de verdachte op de Willem van Hillegaersbergstraat aan waar hij werd gearresteerd. Een derde autokraker werd zondagavond omstreeks half tien op de Levie Vorstkade in de kraag gevat. Ook hier meldde een getuige dat iemand in een auto had ingebroken. De autokraker, een 46-jarige Rotterdammer, werd overgebracht naar een politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.

* PAPOSACTIE IN DISTRICT ZUID
ROTTERDAM - Personeel van het district Rotterdam - Zuid heeft zondag een PAPOS-actie gehouden. Twee Rotterdammers, een 60-jarige man en een 31-jarige vrouw werden aangehouden. Zij hadden respectievelijk nog tien en veertien dagen hechtenis tegoed. Verder werd er voor een bedrag van 1968 euro aan boetes geïnd en werd bij diverse mensen vonnissen betekend en afspraken gemaakt voor betalingen aan het politiebureau.

Uitgave zondag 21 december 2003
* OVERVAL SNACKBAR MISLUKT
ROTTERDAM - Zaterdagavond vond er een gewapende overval plaats op een snackbar aan de Lampreistraat, waarbij een schot werd afgevuurd. De overvaller ging er zonder buit vandoor. Kort na acht uur zaterdagavond stapte er een man de snackbar binnen, geheel in het donker gekleed en voorzien van een vuurwapen. Hij wilde geld en vuurde een schot af op een vitrine, waarop de eigenaar naar achteren vluchtte. Een vriend van hem liep juist de zaak in en werd bedreigd met het wapen. Hij dook weg achter een toonbank. Tijdens de overval riep men steeds luid om de politie, waarna de overvaller zonder buit vertrok. Getuigen die de overvaller hebben zien weglopen of anderszins over informatie beschikken worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Rotterdam-Zuid via telefoonnummer 0900 - 8844.

* POGING BEROVING MET GEWELD, GETUIGENOPROEP

ROTTERDAM - Een 23-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel is donderdag jl. op het Oostplein het slachtoffer geworden van een gewelddadige beroving, waarbij de dader er zonder buit vandoor ging.
Aangeefster deed zaterdagmiddag aangifte en vertelde dat zijn donderdagmiddag, omstreeks kwart over zes, stond te pinnen bij een bank aan het Oostplein. Plotseling werd ze van achteren vastgepakt en een paar keer in haar nek geprikt. Ze werd gesommeerd om geld af te geven. Ze verzette zich echter heftig en heeft niets afgegeven. Ze wist zich los te rukken waarbij ook haar belager klappen opliep.
Toen er een voorbijganger verscheen ging de dader er vandoor. De voorbijganger had gezien dat de overvaller een injectienaald in z'n hand had. De vrouw is door de GGD behandeld. De getuige die zag dat de dader een injectienaald in zijn hand had heeft zijn weg vervolgd, er is geen contact geweest met de politie. Hij en anderen die iets hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Oost, via telefoonnummer 0900 - 8844.