Politie Gelderland-Midden

Arnhem, 3 jongens aangehouden bij valse collecte Publicatiedatum: 22-12-2003

Drie jongens van 13, 14 en 15 jaar oud allen woonachtig in Arnhem zijn zondagmiddag omstreeks 15.10 aangehouden op verdenking van oplichting. De jongens zouden hebben gecollecteerd, terwijl het geen collecteperiode was. De politie heeft de collectebus in beslag genome, de ouders in kennis gesteld en de drie knapen een bekeuring gegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar, rijden onder invloed
Publicatiedatum: 22-12-2003

Een 32-jarige inwoner van Zevenaar is zondag (rond 20.45 uur) in zijn woonplaats beboet voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man met opmerkelijk rijgedrag over de Doesburgseweg rijden. Zij besloten hem te controleren. De man begon echter wat harder te rijden en sloeg de Voltastraat in. Op de Amperestraat kwamen de agenten de inmiddels verlaten wagen op een parkeerplaats tegen. De bestuurder bleek zich vlakbij in een struikpartij te hebben verstopt.
De automobilist werd een blaastest afgenomen. Hij blies 645 ug/l (dit is ongeveer 1,47 promille, maximaal 0,5 promille is toegestaan). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, tevens kreeg hij een rijverbod van zeven uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen e.o., aanrijdingen met schade
Publicatiedatum: 22-12-2003

In het district Rivierenland hebben zondag enkele aanrijdingen plaatsgevonden, waarbij sprake was van materiële schade. Op de Karstraat in Huissen kwamen zondag rond 23.00 uur een 46-jarige automobilist uit Huissen en een 47-jarige bestuurster uit Groenlo met elkaar in botsing. Vermoedelijk had de Huissenaar, die vanuit de richting van Bemmel kwam, niet zoveel mogelijk rechts gehouden. In Duiven, op de kruising van de Nieuwgraaf met een parkeerterrein van een onderneming aldaar, reden rond 16.30 uur de wagens van een 29-jarige Arnhemmer en een 35-jarige man uit Tiel tegen elkaar. De Arnhemmer had op het kruispunt geen voorrang verleend aan de voor hem van rechts komende automobilist uit Tiel.
Een kop-staartbotsing vond zondag tegen 19.15 uur plaats op de Oud Arnhemseweg in Didam. Daar moest een 37-jarige Zeddamse automobilist remmen voor het verkeer voor hem. Achter deze persoon reed een 46-jarige Beekenaar in zijn auto. Hij kon niet op tijd zijn voertuig tot stilstand brengen, waardoor de twee auto's met elkaar in botsing kwamen.