Politie Hollands Midden Datum: 22 december 2003

(


Alcoholcontroles Noordwijkerhout/Noordwijk

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 december heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam diverse alcoholcontroles gehouden. In Noordwijk werden op o.a. de Quarles van Uffordstraat en de Duinweg 3 automobilisten bekeurd en 1 bestuurder van een snorfiets. Zij bliezen respectievelijk 260 ug/l (rijverbod van 1 uur), 410 ug/l (rijverbod 4 uur), 345 ug/l (rijverbod 2 uur) en 490 ug/l (rijverbod 5 uur). In Noordwijkerhout werden op de Van der Weijdenlaan en de Victoriberg automobilisten aangehouden. Zij bliezen 435 ug/l en 440 ug/l en kregen beiden een rijverbod van 4 uur opgelegd. De politie hield op zaterdag 20 december rond 01.40 uur op het Weversland in Noordwijkerhout een 34-jarige automobiliste uit Noordwijkerhout aan. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 1015 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw en vorderde haar rijbewijs in.


Fietsertje breekt been Rijnsburg

Een 40-jarige automobiliste uit Rijnsburg verleende op zaterdag 20 december rond 12.50 uur op de kruising Abdijlaan met de Kerkstraat, Hofstraat en het burgemeester Koomansplein geen voorrang aan een 10-jarig fietsertje uit Rijnsburg. Het jongetje brak daarbij zijn been. Hij werd overgebracht naar het LUMC.


Noodlokaal school loopt brandschade op Leiden

Een noodlokaal van een basisschool aan het Broekplein liep op vrijdag 19 december rond 19.45 uur aan de buitenzijde brandschade op. Op het plein tegen het noodlokaal waren folders in brand gestoken. De brandweer kon erger voorkomen door op tijd in te grijpen. De politie stelt een onderzoek in.


Onder invloed met auto tegen trottoirpaaltjes Leiden

Een 36-jarige automobilist uit Leiden reed op vrijdag 19 december rond 21.15 uur op de Maresingel achteruit. Hij zag daarbij twee trottoirpaaltjes over het hoofd en kwam daar met de auto op vast te zitten. De politie constateerde drankgebruik bij de man en hield hem aan. De ademanalyse aan het bureau gaf als uitslag 620 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie maakt proces-verbaal op tegen de man en vorderde zijn rijbewijs in.


Brandstichting in achtertuin Leiden

Onbekende stichtten op zaterdag 20 december rond 08.30 uur brand in de achtertuin van een woning aan de Roekenplaats. Een konijnenhok met daarin twee konijnen dreigde ten prooi te vallen aan het vuur. De beestjes bleven, behoudens wat lichte schroeiplekken, ongedeerd. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur dat ook een gevaar opleverde voor aanpalende percelen te doven. De politie is op zoek naar de brandstichters. In het onderzoek neemt de politie ook mee het rond dezelfde tijd met vermoedelijk een gasbrander vernielen van een klein kerstoompje. Dit boompje stond in de voortuin van een woning aan de Argusvlinder.


Politie neemt brommer in beslag Leiden

De politie heeft de brommer van een 32-jarige man uit Valkenburg in beslag genomen. De man reed zondag 21 december rond 15.45 uur over de Groenrand toen hij de politie tegenkwam. Deze liet hem een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij gedronken had. De ademanalyse wees 1065 ug/l uit. De politie heeft vervolgens zijn bromfiets in beslaggenomen. De man verklaarde dat hij ooit al zijn rijbewijs was kwijtgeraakt door alcoholgebruik in het verkeer.

Rijden onder invloed Leiden In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 december rond 4.00 uur trof de politie een personenauto aan op de busremise op het Stationsplein. De 52-jarige bestuurder uit Amsterdam blies 380 ug/l (limiet 220) en kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.


Diefstal door list Voorschoten

Zaterdag 20 december rond 18.45 uur is geld gestolen uit een woning aan de Professor Lorentzlaan. De 75-jarige bewoonster kreeg twee jonge meisjes aan de deur die zeiden te zijn van de thuiszorg, die zij regelmatig ontvangt. Na een uur vertrokken de meisjes weer. Toen later de echte thuiszorghulp arriveerde, bleek de bewoonster een geldkistje met geld te missen.


Babbeltruc Hazerswoude-Rijndijk

Zaterdag 20 december rond 17.30 uur zijn twee jonge vrouwen door middel van een babbeltruc een woning aan de Bilderdijklaan binnengekomen. Zij vroegen aan de 78-jarige bewoner of zij even in het telefoonboek mochten kijken voor een adres. Na hun bezoek bleek de voordeursleutel niet meer aan de binnenkant in het slot te steken. De bewoner mist niets en heeft de politie een signalement van de vrouwen doorgegeven.


Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn

Vrijdagavond 19 december, zaterdagavond 20 december en in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 december heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam alcoholcontroles uitgevoerd. Daarbij werden 6 automobilisten beboet voor rijden onder invloed. Er werden 388 bestuurders gecontroleerd. Zij bliezen 270 ug/l (rijverbod 1 uur), 225 ug/l (rijverbod 1 uur), 415 ug/l (rijverbod 3 uur) en 435 ug/l (rijverbod 4 uur). Een 22-jarige Alphenaar blies 695 ug/l. Een 46-jarige plaatsgenoot werd betrapt met 875 ug/l. Van hen werd ook het rijbewijs ingevorderd. Daarnaast heeft de politie in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 december rond 3.15 uur een 45-jarige bestuurder uit Alphen aangehouden omdat zijn koplampen niet goed werkten. Hij moest een blaastest afleggen en blies 415 ug/l (limiet 220). Hij kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Later is een automobilist aangehouden die tegen de rijrichting inreed op de Paradijslaan. Hij reed even later weer door en werd daarop op de Bruins Slotsingel opnieuw aangehouden. Hij blies 450 ug/l en kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.


Hard rijden onder invloed Leiderdorp

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 december rond 2.45 heeft de politie een 31-jarige man uit Leiderdorp aangehouden op de Engelendaal. Daarvoor reed hij met hoge snelheid via de Lage Rijndijk, Zijldijk en Touwbaan naar de Engelendaal. Hij moest een blaastest afleggen en blies 310 ug/l (220 limiet). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 2 uur.


Jonge Benthuizenaar verdacht van aanranding Benthuizen

De politie heeft op zaterdag 20 december een 14-jarige jongen uit Benthuizen aangehouden op verdenking van aanranding van meisjes dan wel pogingen daartoe. De politie heeft vorige week zes aangiftes opgenomen. De jongen zou de meisjes uit Benthuizen deze maand in hun woonplaats hebben lastiggevallen terwijl ze fietsten of liepen. De meisjes herkenden de jongen en deden aangifte bij de politie. De verdachte wordt op maandag 22 december voorgeleid bij de jeugdofficier.


Politie onderzoekt branden Zoeterwoude

De politie onderzoekt twee branden aan het Molenpad. De branden deden zich voor in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 december. Bij een clubhuis van een manege bleef de schade beperkt tot een door het vuur aangetast barblad en vloer. Het vuur had zichzelf gedoofd. Technisch rechercheurs constateerden dat voor de brand er een ruit moet zijn vernield. Bij een andere manege ontstond brand in een opslag stro. Een tractor ging bij de brand verloren. Een paardenstal liep gevaar. De paarden in de stal werden op tijd in veiligheid gebracht. De brandweer bestreed het vuur. Technisch rechercheurs konden geen directe aanwijzing vinden voor het ontstaan van de brand.


Onder invloed rijden Nieuwveen

De politie hield op vrijdag 19 december rond 23.30 uur op het Nieuwveens Jaagpad een 40-jarige automobilist uit Leimuiden aan. De politie was door een medeweggebruiker gebeld dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Agenten stelden dit vast. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 840 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de man en vorderde zijn rijbewijs in.

Politie houdt verdachte van poging tot inbraak aan Gouda De politie hield op zaterdag 20 december rond 03.40 uur achter een winkelcentrum aan de Lekkenburg een 20-jarige inwoner van Gouda aan. Het vermoeden bestaat dat hij daar probeerde in te breken bij een videotheek. Agenten die langs kwamen betrapten hem daarbij. De verdachte is ingesloten. Naar een tweede verdachte wordt gezocht.

Snelheidsovertreders Waddinxveen/Boskoop In de week van 12 tot en met 18 december werden op diverse wegen binnen de bebouwde kom van Waddinxveen en Boskoop snelheidscontroles gehouden. De politie heeft 1587 bestuurders bekeurd. In Waddinxveen werden 7.251 bestuurders gecontroleerd. Van hen reden 927 bestuurders (12.8 %) te snel. Op de Dreef telde de ochtendspits tussen 07.30 uur en 09.00 uur 31.8 % overtreders. In Boskoop werden 9.239 bestuurders gecontroleerd en hierbij werden 660 overtredingen geconstateerd (7,1 %).


Onder invloed Boskoop

De politie heeft maandag 22 december rond 01.15 uur een 26-jarige Boskoper op de Reijerskoop aangehouden wegens rijden onder invloed. De ademanalyse wees 455 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Brandende kaars zorgt voor rook- en roetschade Moerkapelle Een brandende kaars heeft op maandag 22 december omstreeks 02.00 uur voor rook- en roetschade gezorgd in een woning aan het Reigershof. Een van de bewoners werd wakker nadat er geluiden werden gehoord. In de woonkamer was een beginnende brand ontstaan. Op de glazen salontafel was een kaars blijven branden. Plastic ballen onderin de kandelaar vatten vlam waarna de heet geworden salontafel uiteindelijk knapte. Hierdoor viel de kaars op de grond waarna de houten vloer begon te branden. De bewoners wisten de brand zelf te blussen. De brandweer heeft de woning gelucht. Drie bewoners zijn voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis in verband met ingeademde rook. Een van hen werd later voor opname overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp. Een hond en een parkiet werden tijdelijk elders ondergebracht. De woning liep rook- en roetschade op.


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --