TNT Post Groep NV

Persbericht

TPG verwerft resterend 49% belang in netwerk voor ongeadresseerde post Jepsen in Duitsland

22 12 2003 - De post, express en logistieke onderneming TPG N.V. heeft vandaag via haar Duitse dochter TPG Post Holdings (Deutschland) GmbH de resterende 49% van de aandelen Olaf Jepsen GmbH (Jepsen) overgenomen. TPG Post had reeds in 1998 een belang van 51% in Jepsen verworven.

Jepsen boekte in 2002 een omzet van circa EUR 29 miljoen en vormt een belangrijk onderdeel van het gehele netwerk voor ongeadresseerde post van TPG Post in Duitsland. Het bedrijf verspreidt jaarlijks 956 miljoen stukken zoals folders en bladen.

Met de voltooiing van de overname van Jepsen kunnen wij verder bouwen aan de integratie van de ongeadresseerde netwerken van TPG Post en daarmee aan een grotere dekking en fijnmazigheid in Duitsland, aldus Harry Koorstra, Group Managing Director van TPG Post. Dit zal onze positie als het op één na grootste postbedrijf in Duitsland versterken, met het uiteindelijke doel het eerste pan-Europese postbedrijf te worden.

Het verwerven van het volledige eigendom van Jepsen is een nieuwe mijlpaal in de uitbreiding van het netwerk voor ongeadresseerde post van TPG Post in Duitsland. Eerder dit jaar heeft TPG Post de distributeurs van ongeadresseerde post blitzpunkt in oostelijk Duitsland en Werbeagentur Fischer in Zuidoost-Duitsland overgenomen. TPG Post heeft nu sterke ongeadresseerde activiteiten in het noordwesten, het zuidoosten en het oosten van Duitsland, alsmede in Berlijn en Baden-Württemberg.

Het netwerk voor ongeadresseerde post van TPG Post in Duitsland heeft een dekking van ongeveer 16,5 miljoen huishoudens, met bestelrondes door circa 28.500 bezorgers. Behalve ongeadresseerde post worden via deze netwerken meer dan 21 miljoen geadresseerde tijdschriften verspreid.

Verder is TPG Post in Duitsland actief op het gebied van geadresseerde post via EP Europost, een joint venture tussen TPG Post en Hermes Versand Service, een dochteronderneming van het postorderbedrijf Otto Group. TPG Post beschikt bovendien over geadresseerde stadspostnetwerken in het westen van Duitsland. Daarnaast is haar dochteronderneming Cendris in Duitsland actief op het gebied van data en document management.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 161.000 medewerkers in 62 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2002 bedroeg EUR 11,7 miljard, een groei van 5% ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet is gedurende het eerste halfjaar van 2003 met 1% gestegen. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.