ECOFYS

Ecoventures wint tender offshore windpark in Engeland

Persbericht 22 December 2003

Ecoventures wint tender offshore windpark in Engeland

Op 18 december heeft de Engelse Crown Estate bekend gemaakt, dat Ecoventures de winnaar is van een 'Agreement for Lease'. Ecoventures heeft als leider van het consortium met SLP Energy uit Engeland een aanbieding ingediend onder de consortiumnaam 'Scira Offshore Energy' voor de ontwikkeling van een 315 MW offshore windpark 'Sheringham Shoal'. Het windpark zal bestaan uit ongeveer 60 tot 80 turbines ca. 20 km ten noorden van de kust van Norfolk in de Engelse Noordzee. Het vergt een totale investering van ca. 460 miljoen euro.

Conclusie beoordelingscommissie
De beoordelingscommissie van de Crown Estate is van mening, dat de aanbieding van hoge kwaliteit is, de locatie goed gekozen en het ontwikkelingsplan van het consortium indrukwekkend.

Exclusieve rechten
Een 'Agreement for Lease' toegekend door de Crown Estate (www.crownestate.co.uk) geeft het consortium het exclusieve recht om het offshore windpark te ontwikkelen op de toegewezen locatie, milieustudies uit te voeren en vergunning voor het park te verkrijgen, welke verwacht wordt in 2006. Scira Offshore Energy zal op korte termijn haar communicatie met belanghebbenden en bevoegd gezag starten en in overleg treden met naburige ontwikkelaars.

Dirk Berkhout, directeur van Econcern, de holding waaronder Ecoventures valt: 'We zijn er erg trots op, dat Ecoventures deze belangrijke tender heeft gewonnen. Dit is voor ons een grote stap in de zich snel ontwikkelende Europese duurzame energie markt. Voor de ontwikkeling van het windpark zullen we gebruik maken van ons projectontwikkelingbedrijf Evelop B.V. Zij zullen uit naam van Ecoventures de ontwikkeling van het windpark op zich nemen. Een windpark dat groene stroom zal produceren voor ongeveer een half miljoen mensen'.

Ecoventures
Evelop B.V. (www.evelop.nl) zal de ontwikkeling uitvoeren voor Ecoventures. Evelop en Ecoventures maken deel uit van de Econcern groep. Evelop is een bedrijf dat zich specialiseert in project ontwikkeling, met name op het gebied van wind energie en biomassa. Ecoventures richt zich op business ontwikkeling en heeft diverse belangen in duurzame energie initiatieven en projecten. Econcern is een Europees bedrijf met kantoren in Duitsland, België, Engeland, Spanje en Polen met de missie 'een duurzame energievoorziening voor iedereen'. Econcern specialiseert zich in het leveren van kennisintensieve diensten, producten en projecten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing.