Politie Flevoland

Ongevallen op de A6/A27

Almere 22-12-2003 - Een 35-jarige vrouw uit Almere is zondagavond gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de A6 ter hoogte van Almere Haven. Door onbekende oorzaak raakte een 31-jarige plaatsgenoot haar van achteren met zijn auto. De vrouw is met nekklachten ter controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis per GGD-ambulance.

De agenten ter plaatse waren op dat moment net onderweg naar een ongeval op de A27. Daarbij raakten drie automobilisten betrokken bij een aanrijding. Een 35-jarige automobilist (woonplaats onbekend) reed daar vanaf Almere richting Eemnes en zag een aantal auto's voor zich remmen, waarop hij uitweek naar de linkerbaan. Daar reed op dat moment een 26-jarige automobilist uit Gorinchem, die hem niet meer kon ontwijken. Een 49-jarige automobilist uit Utrecht zag dit voor zich gebeuren, remde en gleed het talud af. Niemand raakte gewond. Diezelfde avond raakte ook de auto van een 20-jarige man uit Nieuwegein van de weg en belandde enkele meters lager op het talud. De inzittenden bleven ongedeerd. De auto was vermoedelijk vanwege een hevige hagelbui van de weg geraakt.
Lelystad - Op de A6 ter hoogte van Lelystad raakte zondagnacht een 27-jarige automobilist uit Joure eveneens de macht over het stuur kwijt, naar eigen zeggen na een harde windvlaag. Hij kwam via de rechterberm terecht in de sloot en sloeg over de kop. Per GGD-ambulance is hij ter controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.