Politie Drenthe

maandagmorgen 22-12-03

Assen 22-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Aanrijding onder invloed van drugs
ZUIDLAREN Gistermorgen vond er een aanrijding tussen twee personenautos plaats op de Hunzeweg. Een 21-jarige bestuurster uit Arnhem reed op de linker weghelft en botste daar frontaal op een 19-jarige jongeman uit Vught. Na onderzoek bleek dat beiden speed/XTC-pillen hadden gebruikt. Beiden aangehouden waarna een urine onderzoek met betrekking tot gebruik drugs werd gedaan. Uitslag volgt. Beide autos werden in verband met de schade afgesleept.

Auto te water
HOOGEVEEN Gisteravond vond er een eenzijdig ongeval plaats op de afrit Hoogeveen Oost van de A37. Een 30-jarige bestuurder uit Zuidwolde reed door onbekende oorzaak met zijn auto de naast de afrit gelegen vijver in en verdween met de auto gedeeltelijk onder water. De auto werd met de bestuurder erin uit het water getakeld. De man werd op het droge met rugklachten overgenomen door ambulancepersoneel.

Eenzijdig ongeval met letsel
NIJEVEEN Op de Dorpsstraat verloor gistermiddag een 27-jarige man uit Meppel de macht over het stuur van zijn auto. In een bocht botste de man tegen een drietal bomen waarna hij tegen een hekwerk ter hoogte van een woning tot stilstand kwam. Van de man, die alcohol genuttigd had, werd een bloedproef genomen. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De auto was total loss.

Alcomobilist
ANNEN Gisteravond werd in de Kruisstraat een 39-jarige autobestuurder uit Annerveen gecontroleerd omdat de man slechts zijn stadslichten aan had. De man bleek onder invloed te rijden en blies 700 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg de man een dagvaarding.

Woninginbraak
KLAZIENAVEEN Werd er gisteravond ingebroken in een woning aan de Dordsedijk. Door een zijraam te forceren is men binnen gekomen. De buit bestond uit sieraden.

Winkelinbraak
ASSEN Werd er gisteravond gepoogd in te breken bij een kadoshop aan het Ceresplein. De achterdeur werd opengebroken maar de daders zijn vermoedelijk voor het alarm, dat afging, gevlucht.

In een naast gelegen winkel werd eveneens ingebroken. Ook hier werd de achterdeur opengebroken. Een kluis werd meegenomen en voor vervoer gereedgezet. Bij ontdekking van de inbraak stond deze er nog.