Chrysler Nederland


22 december 2003

Turbo-power voor Chrysler PT Cruiser

Met de PT Cruiser GT Turbo komt Chrysler tegemoet aan de wensen van klanten die zoeken naar een combinatie van eigenzinnige vormgeving en sportief rijgedrag. In combinatie met een zeer direct schakelende vijfversnellingsbak levert de 2.4 liter turbomotor een vermogen van 164 kW / 220 pk en een indrukwekkend maximum koppel van 332 Nm. Dit koppel komt vrij bij 3.950 toeren, waarbij 90 procent van de maximale trekkracht beschikbaar is in het brede toerengebied tussen 2.400 en 4.500 toeren per minuut. Deze cijfers zorgen voor een acceleratie van 0-100 km/u in 7,5 seconden en een topsnelheid van 200 km/u.

Om het motorvermogen te ondersteunen, is het onderstel van de PT Cruiser GT Turbo op enkele punten aangepast. Zowel veren als schokdempers verschillen ten opzichte van de gewone Chrysler PT Cruiser, waardoor de turbo-variant een sportiever rijgedrag vertoont. Voor extra veiligheid zorgt een high-performance remsysteem met remschijven op alle wielen. Zoals voor alle PT Cruisers zijn ABS en traction control standaard. Het speciale karakter van deze PT Cruiser GT Turbo wordt verder onderstreept door 17 inch aluminium vijfspaaks velgen met sportieve banden in de maat 205/50.

Andere uiterlijke kenmerken die verraden dat deze PT Cruiser een bijzondere motor in het vooronder heeft, zijn onder meer de in carrosseriekleur gespoten achterspoiler, een verchroomd uiteinde van de uitlaat en een bescheiden GT badge op de achterzijde van de auto. Voor een extra sportieve aanblik van het interieur zorgen met leder beklede kuipstoelen, een carbonlook instrumentenpaneel, chromen accenten op het stuurwiel en vloermatten met GT-embleem. Verder is een audio-navigatiesysteem standaard.

Compleet programma
Na de introductie van de PT Cruiser GT Turbo (leverbaar vanaf 30.995) bestaat het leveringsprogramma van de PT Cruiser in Nederland uit twaalf verschillende modellen - waarvan een aantal bovendien als grijskenteken variant Custom Van leverbaar is - en vier motoren. Op de prijslijst staan al twee benzinemotoren, met een cilinderinhoud van respectievelijk 1.6 en 2.0 liter, alsmede een 2.2 CRD dieselmotor. In de loop van 2004 wordt het gamma van de Chrysler PT Cruiser verder uitgebreid met een cabriolet.