Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 december 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Onder invloed aanrijding veroorzaken

Automobilist rijdt twee fietsers aan en verkeerd onder invloed van de nodige alcohol

Hengelo

Zondagavond 21 december omstreeks 20.20 uur werd gemeld dat op de Nieuwe Grensweg in Hengelo twee fietsers waren aangereden door een automobilist. Beide fietsers, een 19 jr. Hengelose en een 22 jr. Enschedeer, kwamen ten val, maar liepen geen noemenswaardig letsel op. Wel bleek dat de 37 jr., uit het Duitse Cunewalde afkomstige automobilist, te veel alcoholhoudende dranken tot zich had genomen. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.7 promille aan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de 37 jr. is na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-164931)

Onder invloed tegen hek aan

Automobilist verkeerd onder invloed en rijdt tegen hek aan

Borne

Zondagavond 21 december om ongeveer 18.55 uur reed een 57 jr. automobilist uit Borne, tegen een hekwerk aan de Bekenhorst in zijn woonplaats. Hij bleek bovendien te veel alcohol te hebben genuttigd. Hiervoor werd hij aangehouden en de ademanalyse aan het bureau wees 0.9 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Hoe groot de schade aan het hekwerk is, is nog niet bekend. (bps: 03-164918)

Rijden onder invloed

Bestuurder moet rijbewijs inleveren na controle op de nodige alcohol

Overdinkel

Een 41 jr. automobilist uit Almelo werd maandagmorgen 22 december om ongeveer 01.30 uur,op de Hoofdstraat in Overdinkel gecontroleerd. Hij bleek aardig diep in het bekende glaasje te hebben gekeken. Hiervoor is hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.8 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-164966)

Winkel leeggeroofd

"Voetbalsupporters" roven winkel leeg

Hengelo

Zondagmiddag 21 december om ongeveer 12.45 uur werd bekend dat een groep, zich Ajax supporters noemende personen, zich ophield in en bij een horecagelegenheid tegenover het NS station in Hengelo. Deze groep werd door een aantal politiemensen in burger in de gaten gehouden. Een half uur later, de winkels in de Hengelose binnenstad waren ondertussen in het kader van een koopzondag geopend, liep een deel van de groep de Stationshal in en een tweede deel stormde een sportzaak in de buurt binnen en kwam even later naar buiten met een groot aantal stuks kleding die kennelijk niet was afgerekend. Ook deze groep rende met de kleding de Stationshal in en verdween in de tunnel onder spoorlijnen naar de andere kant van het Station. Hier werd nog net gezien dat de handel in twee auto werd geladen en men met de twee auto's wegreed. Een van de twee auto's kon op de Parallelweg tot stoppen worden gedwongen en de vijf inzittenden konden worden aangehouden. In de auto werd een deel van de gestolen goederen aangetroffen. De tweede auto is ontkomen. Aangehouden werden vijf uit Amsterdam afkomstige personen in leeftijd variërend van 18 tot 21 jaar. Zij zijn later op de avond voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 03-164847)

Spoor van vernielingen

Vandalen laten spoor van vernielingen achter

Reutum

Zondagmorgen de 21e december werd in de loop van de ochtend duidelijk dat vandalen in een aantal straten in Reutum een spoor van vernielingen had achtergelaten. In ieder geval waren van zes auto's spiegels en antennes vernield, in tuinen bloempotten en beelden kapot gegooid en een aantal jonge boompjes volledig omgeknakt. Een en ander heeft zich afgespeeld o.a. in de omgeving van de Haverkamp, Scholmaat, Gruttenmaat, Hulsbrookstraat, Kerkstraat, Lautenslagerweg en Koopmansstraat. Om hoeveel vernielingen het precies gaat en hoe groot de schade is, is nog niet bekend. De meeste aangiften moeten nog worden gedaan. De politie wil graag in contact komen met mensen die wellicht iets meer over deze ergerlijke vorm van vandalisme kunnen vertellen. Dit kan via het normale nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (bps: 03-164801)

Brand bij woning

Schuur bij woning volledig uitgebrand, bewoners in omgeving tijdelijk uit de woningen

Nijverdal

Zondagavond 21 december om ongeveer 20.10 uur wordt een brand gemeld in of bij een woning aan de Van Limburg Stirumstraat in Nijverdal. Bleek te gaan om een houten schuur die deels tegen een woonhuis was aangebouwd. Het betrof een hoekhuis van een blok van vier. De bewoners waren niet thuis en uit voorzorg zijn de bewoners van de andere drie woningen tijdelijk uit hun huizen gehaald. De brandweer kon de brand beperken tot de schuur en wat lichte brandschade aan de buitenzijde van de woning. Niet kon worden voorkomen dat de schuur geheel uitbrandde. Het vermoeden bestaat dat de brand is ontstaan bij een gevelkachel in de schuur. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. De overige drie woningen hebben geen schade opgelopen. (bps: 03-164945)

Hennepplantage ontmanteld

Bij toeval hennepplantage en XTC tabletten ontdekt

Almelo

Bij een controle in Hengelo, zondagmiddag 21 december omstreeks 12.30 uur, van een 34 jr. automobilist uit Almelo, werd in zijn auto wietafval aangetroffen. Met zijn toestemming werd daarop een onderzoek ingesteld in zijn woning aan de Aert van der Neerstraat in Almelo. In de woning werden naast een inwerking zijnde plantage met 43 planten, 145 stekjes en 30 XTC pillen gevonden. Alles is inbeslaggenomen en de planten, stekjes en apparatuur zullen worden vernietigd. De 34 jr. is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Na het afleggen van een verklaring kon hij weer naar huis. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-164852)

Steekpartij

Man na woordenwisseling met mes gestoken

Haaksbergen

Zondagavond 21 december omstreeks 18.15 uur werd een steekpartij gemeld in een woning aan de Van der Haarstraat in Haaksbergen. Ter plaatse werden de politiemensen opgevangen door een 46 jr. bewoner, die een man aanwees die onder het bloed zat en kennelijk was gestoken. Dit bleek ook, want het slachtoffer, een 39 jr. Haaksbergenaar, vertelde dat hij door de 46 jr. was gestoken. Deze bevestigde dit en vertelde dat er een woordenwisseling had plaatsgevonden die was geëindigd met het steken met een schilmesje van de 39 jr. door de 46 jr. Het slachtoffer is door een ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht en kon na behandeling van zijn verwondingen weer naar huis. het mesje is in beslag genomen en de 46 jr. is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij later voor verder onderzoek in verzekering is gesteld en opgesloten. (bps: 03-164916)

Brand in woning

Met vuur spelende kinderen mogelijk oorzaak van brand

Enschede

Zondagmorgen 21 december rond de klok van tienen, werd een brand gemeld in een woning aan de Borneostraat in Enschede. Bleek een brand te zijn ontstaan op de slaapkamer van de kinderen. De 38 jr. bewoner had zelf nog getracht de brand in een boekenkast te blussen, dit was niet gelukt. Hierbij liep hij wat verschoeide haren op. De rest van het gezin had onmiddellijk de woning verlaten. De brandweer heeft een en ander geblust. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Het vermoeden bestaat dat de kinderen des huizes, die een kwartier voor het uitbreken van de brand naar beneden waren gekomen, met vuur hebben gespeeld. Brandsporen wijzen op iets smeulends. (bps: 03-164803)

Vriendin door ex mishandeld

Ex mishandeld ex-vriendin en haalt inboedel woning overhoop

Enschede

Zondagavond de 21e december omstreeks 18.15 uur werd gemeld dat bij een woning aan de Wieringermeerstraat in Enschede, een vrouw met twee kinderen binnen zat die haar eigen woning aan de Pollenbrink, ook in Enschede, was ontvlucht. Aan de Wieringermeerstraat werd een 31 jr. Enschedese aangetroffen met haar twee kinderen, die vertelde dat zij voor de zoveelste keer door haar ex-vriend, een 20 jr. man uit Hengelo, in haar woning was bedreigd en mishandeld. Zij was daarop haar woning ontvlucht met haar kinderen en was binnengelopen bij kennissen aan de Wieringermeerstraat. Samen met de vrouw zijn de politiemensen naar de woning aan de Pollenbrink gegaan. Hier werd de 20 jr. ex niet meer aangetroffen. Wel werd geconstateerd dat een deel van de inboedel overhoop was gehaald en dat een dvd speler was ontvreemd. Even later, de politiemensen waren net weg, werd gemeld dat de ex terug was gekomen. Deze werd daarop aangetroffen en aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 03-164912)


---- --