Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Politievoorlichter H. van Elteren
0900 - 8844


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN

23 december 2003

Verkeersongeval letsel

Apeldoorn, rijksweg A50 oostbaan, 21-12-2003, 21.20 uur
Een 24 jarige inwoonster van Arnhem haalde op de A-50 een trekker met oplegger met daarvoor een busje in. Tijdens het inhalen zag ze, dat het busje de richtingaanwijzer naar links uit had staan. Hierdoor werd de Arnhemse in verwarring gebracht en remde ze af. Tijdens deze remactie verloor ze de macht over het stuur en tolde de auto twee keer in het rond. De bestuurde van de trekker, een 49 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch, remde ten gevolge daarvan ook af, maar kon niet voorkomen, dat hij tegen de rechterachterzijde van de tollende auto reed. De Arnhemse is door de brandweer uit haar auto gehaald door het dak van de auto weg te knippen. Zij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.
Diefstal bromfiets
Een inwoonster van Apeldoorn deed aangifte van diefstal van scooter. Het betreft een Tomos, kleur rood met het verzekeringsplaatje XPZ-626. De scooter werd op 20-12-2003, tussen 14.00 en 21.00 uur weggenomen van de Eglantierlaan te Apeldoorn.
Inbraak winkelbedrijf
Apeldoorn, Hoofdstraat, 21-12-2003, nachtelijke uren. Een 22 jarige inwoonster van Apeldoorn deed namens het bedrijf aangifte van inbraak in het bedrijf. Men kwam binnen door een balkondeur te forceren. In het pand werd een kluis, welke in de muur verankerd zat, opengebroken en van de inhoud (3840 euro) ontdaan. Tevens werd een kassalade uit de kassa getrokken en op de grond gegooid. Vrijwel het hele pand werd doorzocht en daar waar mogelijk werden goederen overhoop gegooid. Ten gevolge van deze inbraak en de gevolgschade is de winkel die dag niet geopend geweest.
Inbraak stacaravan
Beekbergen, Klein Paradijs, tussen 15 en 21-12-2003 Een 26 jarige inwoner van Loenen deed aangifte van inbraak in zijn stacaravan. Nadat de toegangsdeur was geforceerd werd een televisie, een magnetron, een satelietontvanger alsmede wat waardepapieren weggenomen.



---- --