Politie Zuid-Holland-Zuid

22/12 Ochtend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

22-12-2003 - Persberichten District II

AANRIJDING
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 16-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam is lichtgewond geraakt. Hij reed op zondagavond 21 december met hoge snelheid op het fietspad naast de A15. De politie wilde de man staande houden en achtervolgde hem tot de Rivierdijk. Hier reed de 16-jarige een pad af. Hij gleed met zijn scooter van de dijk. De politieman ging er in zijn auto achteraan. Ook hij gleed van de dijk. De auto botste tegen de scooterrijder. De scooterrijder hield er een kleine schaafwond aan over. De politieman heeft de scooterrijder naar de dokterspost gebracht en vervolgens naar zijn huis.

BRAND
LEERDAM- In een huis aan de Baronie heeft een binnenbrand gewoed. Op zondagavond 21 december bevond de 39-jarige bewoonster zich in de woonkamer. Zij had enkele kaarsjes aan gestoken. Waarschijnlijk is de hond er tegen aan gebotst en hebben de gordijnen vlam gevat. Ook vloog het meubilair in de fik en hebben de muren rookschade opgelopen. De buren hebben met behulp van een tuinslang de brand weten te blussen. De brandweer heeft nog een inspectie uitgevoerd.

GETUIGENOPROEP MISHANDELING
GORINCHEM Donderdagmorgen 18 december omstreeks 9.45 uur is een 13-jarig meisje uit Gorinchem gewond geraakt toen zij door een groepje jongens van haar fiets werd geschopt. Het meisje fietste samen met een vriendin over de Lingebrug richting de rotonde Eikes Hof toen zij ingehaald werd door een groepje jongens. Hierbij kreeg de 13-jarige een trap tegen haar fiets waardoor zij viel en gewond raakte aan kin en knie. De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling en is in het bijzonder op zoek naar een vrouw die het meisje na haar val overeind geholpen heeft. Mensen die informatie hebben, kunnen bellen naar de politie: 0900-8844 (lokaal tarief).

INBREKERSGEREEDSCHAP
GORINCHEM- Een 29-jarige man uit Utrecht is aangehouden. De man stond in de nacht van zondag op maandag 22 december op de Westbaan van de Merwedebrug bij de A27. Hij voerde alarmlichten. De man was aan het uitproberen waarom zijn knipperlichten niet werkten. De politie controleerde zijn voertuig. De auto bleek niet APK gekeurd. De man bleek nog een openstaande boete te hebben van 161 EURO. Ook trof de politie een honkbalknuppel en inbrekersgereedschap in het voertuig aan. Dit is in beslag genomen.

CONTROLE
LEERDAM - Vrijdagavond 19 december hebben de GPF-ers van Leerdam in de binnenstad tijdens de koopavond een algemene controle gedragsregels gehouden. Verder was de controle bedoeld om toezicht te houden op eventueel overlastgevende jeugd in de binnenstad en het afsteken van vuurwerk. Tijdens de twee uur durende controle kregen 18 mensen een proces verbaal, onder anderen voor het niet-voeren van verlichting op de fiets en voor het fietsen in de binnenstad waar dat vanwege een geslotenverklaring niet is toegestaan.