1e persbericht van maandag 22 december 2003

Eindhoven 22-12-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na autodiefstal

Op de Bedrijvenweg zijn zondagavond om 23.10 uur twee Eindhovenaren van 36 en 42 jaar aangehouden. Zij reden in een personenauto die op 21 december als gestolen was opgegeven. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De auto is in beslag genomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding wegens poging diefstal

Twee beveiligingsmedewerkers hebben zondagavond op het Stationsplein een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Ze hadden gezien dat de man met een steen probeerde een raam van een geparkeerde personenauto in te slaan. De verdachte is overgedragen aan de politie en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden

Een 30-jarige inwoner van Antwerpen is zondagmiddag om 16.50 uur, na een korte achtervolging, op de Achterstraat aangehouden. De man wordt verdacht van de handel in drugs. Op zijn vlucht voor de politie gooide hij enkele zakjes drugs onder een personenauto. Hij is voor onderzoek ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

Op het Wilhelminaplein is zondagavond om 23.10 uur een 39-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn 49-jarige Eindhovense ex-vriendin met gebalde vuist in het gezicht geslagen te hebben. De vrouw liep hierbij verwondingen in het gezicht op die door personeel van de ambulance zijn behandeld. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Een man van 30 jaar uit Eindhoven is maandagochtend rond 1.30 uur aangehouden. Agenten zagen de man in zijn auto op de John F. Kennedylaan slingerend rijden. Ze hielden hem staande en roken een sterke dranklucht. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 1,70. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.
Helmond: Woninginbraak

Uit een woning aan de Parnassiasingel zijn een synthesizer, stereo-apparatuur, een mobiele telefoon en een spelletjescomputer weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 18.15 en 22.45 uur. Een raam aan de achterkant van de woning is opengebroken.

Helmond: Aanhouding na mishandeling

Maandagmorgen om 3.25 uur is op de Marktstraat een 40-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor bij een ruzie in een horecagelegenheid een 26-jarige inwoner van Helmond ernstig te hebben mishandeld. Het slachtoffer is met een hoofdwond opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhouding na bedreiging en vernieling

Zondagavond rond 22.30 uur is in een woning aan de Karel Raijmakersstraat een 39-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man was onder invloed en had in de woning van zijn ex-vrouw flinke vernielingen aangericht. Ook had hij haar bedreigd en een beeld naar haar hoofd geworpen. De verdachte is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

Budel: Inbraak in winkel

Bij een inbraak in een winkel aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat is een onbekende hoeveelheid sigaretten weggehaald. Dat gebeurde maandagochtend rond 3.30 uur. Een raam aan de zijkant van de zaak is vernield, waarna de sigaretten uit een vitrine zijn gestolen.

Gemert: Man met traangas in gezicht gespoten

Een 22-jarige man uit Lieshout is maandagochtend rond 0.30 uur met traangas in zijn gezicht gespoten. Toen hij met zijn vriendin op de Nieuwstraat in Gemert liep, kwamen er twee jongens op een fiets aanrijden. Eén van de twee schold de vriendin uit, waarop de man uit Lieshout iets terug zei. Het tweetal duwde hem vervolgens tegen een muur aan, waarna één van de twee traangas in zijn gezicht spoot. Daarna gingen ze er vandoor. Het slachtoffer heeft nog enige tijd last gehad van branderige ogen.

Waalre: Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding

Een dronken vrouw uit Waalre van 58 jaar is zondagavond met haar auto tegen een andere wagen gereden. Rond 23.45 uur reed ze op de Beukenlaan, sloeg bij de T-splitsing met de Wollenberg rechtsaf, gaf daar geen voorrang, en botste tegen de auto van een 34-jarige man uit Valkenswaard. Er raakte niemand gewond. Op het bureau bleek de vrouw een alcoholpromillage van ruim 1,15 te hebben. Ze kreeg daarvoor een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.