Gemeente Lingewaard

Sporthal Walburgen op weg naar de finish


Wethouder Bud Joosten heeft vorige week de officiële aftrap gegeven voor de bouw van sporthal Walburgen. Na vele jaren van voorbereiding krijgt Gendt een optimale sportaccommodatie. Volgend jaar juni is de bouw voltooid.

In zijn toespraak memoreerde Joosten de lange geschiedenis die de nieuwe sporthal in Gendt achter de rug heeft. Verschillende plannen en locaties hebben de revue gepasseerd. Voor de gemeentelijke herindeling had de raad van de gemeente Gendt de locatie op Walburgen bepaald. Daarna liep het project vast. Na de herindeling begon het gemeentebestuur met succes aan een poging om de zaak weer vlot te trekken.

Voor het bijwonen van de officiële handeling waren onder anderen de toekomstige gebruikers van de sporthal uitgenodigd. ,,Ik hoop dat sporthal Walburgen ook jullie sporthal wordt'', zo liet wethouder Joosten de aanwezigen weten.

Het beheer van de sporthal en kantine wordt uitgevoerd door voetbalvereniging De Bataven. Voorzitter Piet Wegh ging in zijn toespraak in op het gezamenlijk gebruik van de kantine. ,,Een kantine die in opdracht van de gemeente zal moeten gaan fungeren als een ontmoetingsruimte voor alle gebruikers en bezoekers van het sportpark en waar iedereen, binnen- of buitensporter, zich thuis zal moeten voelen.''

Bericht geplaatst op 22 december 2003