Gemeente Vlieland

Waddentoernooi 2004
Het Waddentoernooi 2004 zal plaatsvinden op Ameland en wel in het weekeinde van 5 en 6 juni.
De contactpersonen van de verschillende sporten zullen binnenkort bericht ontvangen van de organisatie van Ameland. Indien zich wijzigingen hebben voorgedaan in de contactpersoon wordt deze verzocht dit door te geven aan de gemeentelijk coördinator Waddentoernooi. Voor belangstellenden zijn bij de coördinator tevens VVV-gidsen van Ameland te verkrijgen.
Voor nadere informatie kunt u zonodig contact opnemen met de gemeentelijk coördinator Waddentoernooi: P.J. Tijdeman tel 452712 / pj.tijdeman@vlieland.nl

Ophaaldag Grijze en Groene Containers
In plaats van donderdag 25 december worden de groene en grijze containers en de bedrijfsafvalcontainers deze week op woensdag 24 december geleegd.

Vrijstelling Winkeltijdenwet
Burgemeester en wethouders maken bekend dat een algehele vrijstelling is verleend van het verbod zoals vervat in artikel 2 eerste lid onder b. van de Winkeltijdenwet voor: 2e Kerstdag 26 december 2003 voor alle op Vlieland gevestigde bedrijven. Het vorenstaande houdt in dat de winkels op deze dag geopend mogen zijn.

Mededeling
Het volgende en tevens laatste "Uit het Kastje" van 2003 verschijnt op oudejaarsdag, woensdag 31 december.

Carbidschieten
Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland maken bekend dat ten behoeve van het zogenaamde carbidschieten in het kader van de Oud & Nieuw-viering geen terreinen worden aangewezen binnen het grondgebied van de gemeente Vlieland. Dit betekent dat het verbod op het afsteken of voorhanden hebben van carbid in samenhang met een melkbus (constructie) of een andere constructie onverkort van kracht blijft. Bij overtreding zal proces-verbaal worden opgemaakt.

SPREEKUUR DIENST SOZAWE
Het spreekuur op het gemeentehuis van Vlieland van de Dienst Sociale Zaken Werkgelegenheid Noardwest Fryslân c.q. Centrum Werk en Inkomen (CWI) komt op maandag 22 december 2003 te vervallen. Voor het aanvragen van een uitkering kunt u zich in die week in verbinding stellen met het CWI te Franeker
(tel. 0517-380500).

Gemeente Vlieland
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat vanaf vrijdag 19 december 2003 tot en met maandag 19 januari 2004 gedurende 30 dagen op grond van het bepaalde in artikel 1 vijfde lid van de Boswet het ontwerp-besluit vaststelling bebouwde kom boswet gemeente Vlieland, zoals vastgesteld door de gemeenteraad in zijn vergadering van 15 december 2003, voor een ieder ter inzage ligt. Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld om binnen 30 dagen na publicatie van dit ontwerp-besluit zijn/haar zienswijze schriftelijk kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland.

Vlieland, 20 december 2003
Burgemeester en wethouders van Vlieland
F.E. Westers, loco-burgemeester
Mr. B.P. Oosthoek, secretaris

Verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij een vergunning hebben verleend aan:
sloopvergunning
o Stichting Recreatie Belangen Vlieland, voor het slopen van een schuur/werkplaats op het perceel Kampweg 1 te Vlieland (verzonden 17 december 2003).

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij Ruimtelijke Ordening/Bouw- en Woningtoezicht in het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van verzending bij burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen (postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland). Informatie kunt u desgewenst verkrijgen bij mevrouw B. Verheij, tel. 0562-452719.

Verordening hondenbelasting
Op 15 december 2003 heeft de gemeenteraad de verordening hondenbelasting 2004 vastgesteld. De verordening treedt in werking met ingang van de achtste dag na die van bekendmaking. De ingangdatum van heffing is 1 januari 2004.
De belasting bedraagt per hond 57,25.

De verordening ligt kosteloos voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Tegen betaling van de kosten kan een afschrift van de verordening worden verkregen.

OOW wil geen kokkeltax
Paul verhoeven, voorzitter van het OOW en burgemeester van Ameland is tegen het heffen van de kokkeltax. De eilanden willen niet dat de toerist opdraait voor het uitkopen van de kokkelvissers. Vanmorgen verscheen een bericht waarin Tweede kamerlid Samson van de PvdA pleit voor invoering van de kokkeltax van 1 euro per toerist gedurende 15 jaar. Verhoeven vindt de mechanische kokkelvisserij ook een bedreiging voor het waddengebied, maar de toerist hoeft niet voor dit probleem op te draaien. Den Haag moet zelf voor de financiering zorgen om de kokkelvissers uit te kopen.

VERKOOP WONING
In het kader van de huisvestingsverordening van de Gemeente Vlieland (artikel 2.6) wordt door Makelaardij Visser te koop aangeboden: Een tussenwoning met bijgebouw, erf, ondergrond en tuin. Staande en gelegen aan het Kerkplein 2 te Vlieland. Prijs 260.000,-- K.K.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Makelaardij Visser.

GEEN OPHAALDIENST DRUMBAND
Zaterdag 27 december is er geen ophaaldienst van de Drumband.

Reiniging
De gemeente doet jaarlijks rond oud en nieuw een ronde om gebruikte kerstbomen in te zamelen. Dit jaar worden kerstbomen die op dinsdag 30 december op een voor de vrachtauto bereikbare plek langs de weg zijn gelegd, door de gemeentereiniging meegenomen. Wilt u nog tot na oud&nieuw van uw kerstboom genieten, dan kunt u wachten tot maandag 5 januari, dan zal de gemeentereiniging nogmaals langskomen om gebruikte kerstbomen op te halen. De kerstbomen moeten ontdaan zijn van alle versierselen, en kunstbomen worden niet meegenomen. De afgelopen weken is bekeken hoe het inzamelschema er in verband met de nieuwe vuilnisauto uit zou moeten zien. Daardoor zal de afvalkalender niet direct aan het begin van het jaar beschikbaar zijn. Voor de inzameling van het huisvuil verandert er niets, dat wordt zoals gebruikelijk op donderdag ingezameld. Het bedrijfsafval zal voortaan gescheiden van het huisvuil worden ingezameld, waardoor de inzameling van bedrijfsafval op donderdag komt te vervallen. Dit wordt voortaan op vrijdag opgehaald. Dit geldt met ingang van vrijdag 9 januari van het nieuwe jaar. Bedrijfsafval dat op donderdag wordt aangeboden wordt niet ingenomen. Op 6 januari zal grof huisvuil worden ingezameld. Als u grof huishoudelijk afval aan wilt bieden, dient u dit 1 dag van tevoren telefonisch door te geven aan de werkplaats, telefoon 452732.