Ingezonden persbericht



Persbericht Nieuw-Vennep, 22 december 2003


Bewaking bedrijventerreinen Schiphol-Rijk geactualiseerd.

Diefstallen en vernielingen nemen de laatste jaren dramatisch toe. Bedrijvenparken vormen regelmatig het doelwit. Te regelmatig. Parkmanagement ervaart in toenemende mate de druk van criminaliteit. Deze tendens vereist het consequent verhogen van het veiligheidsniveau.

Ook de toenemende gebruiksintensiteit en complexiteit van de terreinen van Schiphol Rijk maken een eigentijdse bewakingstructuur tot een directe noodzaak. Alarmering via kortere lijnen en acties vanuit een alerte meldkamercentrale staan daarbij centraal.

Vanuit deze urgentie komt de gebiedsgerichte bewaking vanaf maandag 29 december onder het professionele beheer van ATN-bewaking. Een onderneming die behalve met parkmanagement en de individuele bedrijven, tevens samenwerkt met gemeente en politie.

Tot de ATN-basistaken horen:

het verrichten van een contrĂ´le-, brand- en sluitrondes in gebouwen op het totale bedrijvenpark.

handelend optreden in onveilige situaties, alarmmeldingen, calamiteiten- en overvalhantering (met of zonder hond).

permanente, preventieve mobiele surveillance.

de inzet van geavanceerde Chrysler PT-Cruisers.

De inschakeling van ATN wordt binnenkort bij de diverse aan en afvoerwegen van bedrijvenpark Schiphol-Rijk zichtbaar. -------------------------------------------------------------------------------------------------Einde persbericht. Woordvoering : de heer Otto Vroegop Bereikbaar via: 06-46 11 469 ATN-beveiliging bv Lucas Bolsstraat 10, 2152 AG Nieuw-Vennep. 0252-527 666







Bijlage: ATN-bewaking in het kort



Over ATN-bewaking:

Kenmerkend voor ATN is een platte organisatiestructuur. Kleinschaligheid maakt het mogelijk snel en flexibel te anticiperen op de wensen en situaties van opdrachtgevers. Iedere medewerker binnen de organisatie is gescreend door Justitie en geselecteerd op stabiliteit, verantwoordelijkheidsgevoel, zelfstandigheid, initiatief en analytisch vermogen.

Bij ATN geldt de regel dat minimaal twee keer per jaar, met alle medewerkers, een werkbespreking wordt gehouden. Bij deze bespreking is behalve de manager van ATN ook een vertegenwoordiger van de opdrachtgever aanwezig.

Medewerkers van ATN worden gestimuleerd mee te denken over de beveiliging van hun project. Met als logisch effect dat zij als ervaringdeskundige de problemen en knelpunten kennen en praktische, maar vooral preventieve, oplossingen kunnen aanreiken.


"Beveiliging is mensenwerk" vormt in alles het ATN uitgangspunt.















---- --