Gemeente Breda

Persberichten

22-12-2003

Gemeente Breda onderzoekt overlast vuurwerk online

De gemeente Breda onderzoekt rond de feestdagen hoe haar bewoners overlast door vuurwerk ervaren. Op de site van de gemeente, www.breda.nl, kunnen bewoners hun ongenoegen over de overlast kenbaar maken. Ook kunnen bewoners tips geven om ongelukken en overlast door vuurwerk te voorkomen. Het onderzoek loopt van woensdag 24 december 2003 tot en met dinsdag 6 januari 2004.
Voor de goede orde: het onderzoek is géén klachtenmelding. Daarvoor moet men de politie bellen.

De gemeente wil met het onderzoek achterhalen waar en wanneer in de periode rond de feestdagen vuurwerkoverlast is, in wat voor vorm dan ook. Ondanks alle campagnes steken mensen elk jaar weer vroegtijdig vuurwerk af, wat bij anderen tot ergernis en overlast leidt. Daarnaast gebeuren er ongelukken bij het afsteken tijdens de jaarwisseling en op de ochtend van 1 januari, wanneer kinderen op zoek gaan naar niet-ontploft vuurwerk. De gemeente probeert dit tot een minimum te beperken door schoonmaakacties op nieuwjaarsochtend en de ochtend van 2 januari. De onderzoeksgegevens maken een specifieke aanpak voor volgend jaar mogelijk. Om mee te doen aan het onderzoek, klik hier (verschijnt in een nieuw venster).
De vragen gaan over de plaats, het tijdstip en de aard van de overlast, of het bekenden of onbekenden zijn die vuurwerk afsteken en over de rommel die wordt achtergelaten.

De gemeente Breda wil in de toekomst vaker bewoners online raadplegen en wil daarvoor een online bewonerspanel opzetten. Aan het eind van de vragenlijst kunnen de deelnemers zich voor dit bewonerspanel opgeven.

Breda, 22 december 2003.