Gemeente Enschede

Proeftuin Twente komt naar Enschede; Kunstenaar verwerkt gesprekken in kunstuiting

Enschede, 22-12-2003

Proeftuin Twente, het project dat de culturele identiteit van Twente in kaart moet brengen, komt nu ook naar Enschede. De volgende weken zal kunstenaar Gijs Müller met burgers en deskundigen in gesprek gaan over het Enschedese buitengebied. De gesprekken worden verwerkt in een afsluitend kunstwerk.

Proeftuin Twente is een project dat onderzoek doet naar de culturele identiteit van Twente. Voor Enschede zullen de specifieke kenmerken en eigenschappen van het buitengebied in kaart worden gebracht. Ook zal worden bedacht hoe die een rol kunnen spelen bij het ontwerpen van plannen voor de toekomstige inrichting van het buitengebied.

Kunstenaar Gijs Müller zal in debat gaan met inwoners om deze vragen te beantwoorden. Het idee is dat hij aan het eind van zijn verblijf in Enschede (eind januari 2004) al deze gesprekken tot een kunstwerk verwerkt heeft. Doel is uiteindelijk om te komen tot een Twentse bouwstijl en een Twentse ruimtelijke ordening. Gijs Müller is sinds kort in Enschede. Hij verblijft vier weken in een gastatelier in de stad. Hoe hij de vraag naar de kenmerken en eigenschappen van het buitengebied in kaart wil brengen is geheel aan de kunstenaar zelf.

Enschede is een van de laatste Twentse gemeenten waar het Project een bezoek aan brengt. Voor het project is door de EU en de gemeente subsidie verstrekt.

---

Gepubliceerd op 22-12-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar