Brussels Airlines

22/12/2003 > SN Brussels Airlines start lijndienst naar Istanbul

SN Brussels Airlines verbindt vanaf 1 maart 2004 de Europese hoofdstad drie maal per week met Istanbul (Turkije). De vluchten zullen uitgevoerd worden met de nieuwe Airbus A 319 toestellen. Deze nieuwe `full service' lijndienst van SN richt zich zowel op de zaken- en toerismemarkt als op de belangrijke Turkse Gemeenschap in België.

In een eerste fase zal SN Brussels Airlines drie maal per week koers zetten naar Istanbul's Ataturk luchthaven. De inaugurale vlucht is voorzien op maandag 1 maart 2004. SN heeft de bedoeling om de vluchtfrekwenties snel te verhogen.

Istanbul is dankzij de meer dan 10 miljoen inwoners en de strategische locatie de `Metropolis' van Turkije. De stad was in het verleden de bakermat van verschillende beschavingen en de hoofstad van drie opeenvolgende Keizerrijken. Het cultureel en toeristisch aanbod is bijgevolg zeer gevarieerd. Istanbul fungeert vandaag ook als draaischijf voor de internationale handelsrelaties van Turkije. Zowat alle private banken hebben hun hoofdzetel in de stad. Gelegen langs de oevers van de Zwarte Zee, de Zee van Marmaris en de Bosphorus is Istanbul de brug tussen Oosten en Westen en tussen Europa en Azië.

Met deze nieuwe comfortabele lijnvluchten mikt SN Brussels Airlines zowel op het zakenverkeer als op het drukke etnische verkeer. Het vluchtschema is ook aantrekkelijk voor city- en shoppingtrips.

De vluchtduur Brussel - Istanbul bedraagt 3 uur en 15 minuten. Passagiers krijgen aan boord van de moderne Airbus A 319 met Business en Economy Class afdeling gratis warme maaltijden, dranken en kranten aangeboden.

Business Class pasagiers hebben in Brussel en Istanbul toegang tot de lounge en alle passagiers kunnen dankzij het getrouwheidsprogramma `Privilege' uiteraard vliegmijlen sparen en uitgeven op deze nieuwe route en op de ruim 700 andere routes die via Privilege worden aangeboden.

Uurregeling (lokale tijd)

SN 3267 BRU 06:50 IST 11:05 days 1_3

SN 3268 IST 12:00 BRU 14:20 days 1_3

SN 3267 BRU 10.00 IST 14:50 day 6

SN 3268 IST 15:05 BRU 17:25 day 6

Door nu ook Istanbul rechtstreeks te verbinden met Brussel breidt SN Brussels Airlines haar netwerk verder uit. Istanbul is de 54^ste bestemming die in geografisch Europa wordt aangeboden aan de klanten.

"De opening van deze nieuwe lijn is goed nieuws voor de zakenwereld en voor de Turkse Gemeenschap in België en de grensregio" , zegt Executive Vice President Commercial Erik Philip Saunders. "Deze nieuwe verbinding is ook erg aantrekkelijk voor toeristen."

Tickets kunnen vanaf vandaag gekocht worden via de reisagent, de website flysn.com of via de telefonische reservatiedienst van SN Brussels Airlines. Dankzij het introductietarief is een retourvlucht vanuit Brussel al mogelijk vanaf 228 euro (alle taksen inbegrepen).

* * *

Over SN Brussels Airlines:

SN Brussels Airlines is de nieuwe Belgische full-service luchtvaartmaatschappij met zetel in Brussel die voor haar klanten de poort opent naar Europa, Afrika en de Verenigde Staten. De maatschappij, die meer dan 1.850 medewerkers telt, staat borg voor meer dan 285 stipte vluchten per dag naar 52 Europese en 14 Afrikaanse steden, alsook voor 1 dagelijkse vlucht tussen Brussel en Chicago en 22 daarop aansluitende bestemmingen in de Verenigde Staten. Vanaf mei 2004 wordt ook dagelijks een lijnvlucht tussen Brussel en New York JFK aangeboden. De moderne vloot van SN Brussels Airlines bestaat uit 38 vliegtuigen met een business en economy class afdeling. SN Brussels Airlines heeft samenwerkingsakkoorden met gereputeerde partners. Sinds 14 december verbindt SN Brussels Airlines ook dagelijks de luchthaven van Zaventem en Parijs Nord met de hogesnelheidstrein Thalys.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij:

Geert Sciot, Vice-President Communication

Tel.: +32 (0)2 723 84 00 - Fax : +32 (0)2 723 84 09 - GSM : +32 477 77 49 11

Email: gsciot@brusselsairlines.com

Of surf naar : www.flySN.com