SENIORWEB

Online leren schot in de roos voor senioren

Online leren schot in de roos voor senioren

Senioren hebben grote belangstelling voor online leren. Meer dan tienduizend 50-plussers meldden zich het afgelopen jaar aan voor een cursus via internet en hebben één of meer online cursussen gevolgd op www.seniorweb.nl. Het aanbod bestaat inmiddels uit tien gratis online cursussen.

Het cursusaanbod is onlangs uitgebreid met de cursus Cds branden met Nero. Voorbeelden van andere online cursussen zijn Veilig internetten en e-mailen, Etiketten maken in Word en Zoeken op internet. De populairste cursus is de cursus Downloaden en opslaan, die tot nu toe 4.400 deelnemers telt. SeniorWeb biedt de online cursussen aan op www.seniorweb.nl/leren.

Groot voordeel van de online cursussen is dat iedereen ze in eigen tempo en in de eigen, vertrouwde omgeving kan volgen. De online cursussen op SeniorWeb zijn bovendien afgestemd op de oudere internetgebruiker. Overzichtelijkheid is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Elke cursus is opgebouwd uit de elementen Uitleggen, Oefenen en Toetsen. Op deze manier wordt de lesstof het beste onthouden. Ook krijgen cursisten, na het succesvol afronden van een cursus, een ondertekend certificaat op naam toegestuurd.

Ook in het leslokaal
SeniorWeb biedt ook op lokaal cursussen aan. Deze cursussen worden bijvoorbeeld in een bibliotheek of in een buurtcentrum gegeven tegen betaalbare tarieven. SeniorWeb-vrijwilligers verzorgen deze cursussen. In 2002 werd in circa 430 cursuslocaties lesgegeven aan in totaal 60.000 cursisten.

SeniorWeb in het kort
SeniorWeb wil iedereen die niet met de computer is grootgebracht de vele mogelijkheden van internet laten ervaren. SeniorWeb heeft een overzichtelijke website, met nieuws, tips en links over onderwerpen die hen interesseren. Een grote rol is weggelegd voor de bezoekers van de site, die met elkaar discussiëren, adviezen uitwisselen en onderwerpen aandragen. Vrijwilligers van SeniorWeb geven door het hele land computercursussen, begrijpelijk en betaalbaar voor iedereen. Leden van SeniorWeb kunnen voor 18 euro per jaar gebruik maken van een ruim aanbod aan diensten, zoals de elektronische en telefonische helpdesk PCHulp en PCHulp aan Huis, het kwartaalblad Enter, gratis internet, korting op software en hardware en een cd-rom.

Noot voor de redactie,