Staatsbosbeheer

22 december 2003

Het projectbureau is een initiatief van DLG Limburg en Staatsbosbeheer regio LimburgOost-Brabant. Het heeft als doel de bij beide organisaties aanwezige en toekomstige projecten gericht op groenontwikkeling in de provincie Limburg in opdracht van andere overheden te stroomlijnen en zoveel mogelijk gebruik te maken van de aanwezige kennis en kunde.

Eind augustus 2003 tekenden Henk Mulder, directeur DLG en Kees Vriesman, directeur Staatsbosbeheer landelijk de samenwerkingsovereenkomst tussen beide organisaties, met als doel om te komen tot efficiëntere en effectievere publieke samenwerking op het gebied van groene plan en gebiedsontwikkeling. Een samenwerking die prima past binnen de nieuwe Visie DLG. Voor Staatsbosbeheer is dit de invulling voor de nieuwe kerntaak, naast beheer, groene gebiedsontwikkeling en in Limburg de inspiratie was om vanuit beide organisaties te bezien hoe de samenwerking ingevuld kan worden.

Aanleiding voor de vorming van het projectbureau was een opdracht van de gemeente Roermond en de provincie Limburg aan DLG en Staatsbosbeheer samen om de uitwerking van de Natuurvisie Roermond Oost invulling te geven. De kennis van DLG op het gebied van o.a. project-, offerte- en opdrachtmanagement, grondverwerving en inrichting en de kennis van Staatsbosbeheer op het gebied van terrein inrichting en beheer worden in dit project bij elkaar gezet en ondergebracht in het projectbureau groenontwikkeling Limburg.

In dit projectbureau worden ook de lopende opdrachten van Rijkswaterstaat rond de rijksweg 73 (DLG) en het groenproject Trade Poort Noord nabij Venlo (Staatsbosbeheer) ondergebracht.

Op 11 december 2003 werd de samenwerkingsovereenkomst voor het projectbureau groenontwikkeling Limburg feestelijk ondertekend. Het projectbureau zal worden gehuisvest bij DLG Roermond. De individuele projecten worden getrokken door projectleiders vanuit één van de organisaties. De marktbenadering en algehele coördinatie van het projectbureau is ondergebracht bij DLG Limburg.