Gemeente Emmen

Persbericht: Bekeuringen voor veroorzakers zwerfafval

22 december 2003

De milieupolitie heeft in de afgelopen drie weken vijftien bekeuringen uitgedeeld aan veroorzakers van zwerfafval. Op diverse locaties in de gemeente Emmen is gecontroleerd door de milieuagenten. Ook in de komende tijd zal de milieupolitie van de afdeling Reiniging verscherpt controleren op het veroozaken van zwerfafval.

De gemeente Emmen is dit jaar het project We doen het gewoon, Emmen Schoon gestart. Met dit project wil de gemeente een bijdrage leveren aan het terugdringen van zwerfafval.
In de campagne wordt veel aandacht gegeven aan de bewustwording bij het publiek van het probleem zwerfafval. Zo springen de themaborden langs de invalswegen van de kern Emmen flink in het oog en worden lespakketten aan scholen beschikbaar gesteld.

Handhaving
Op het gebied van handhaving wil de gemeente de veroorzakers van zwerfafval een halt toeroepen. De milieupolitie van de afdeling Reiniging controleert scherp en wanneer een overtreder op heterdaad wordt betrapt wordt een bekeuring uitgedeeld. Het weggooien van afval in de openbare ruimte kost in dat geval 46,=

Snoeproutes
De agenten controleren opvallend en onopvallend en zijn ook in het weekend actief. Op plaatsen waar veelvuldig zwerfafval wordt waargenomen, zoals langs de fietspaden tussen scholen en woonwijken (de zogenaamde snoeproutes) en het centrum maar ook daarbuiten. In de afgelopen drie weken zijn in totaal vijftien bekeuringen uitgeschreven op plaatsen waar actief gecontroleerd werd. Zo werden langs de snoeproutes van het zwerfafvalproject "Emmen Schoon" negen bekeuringen uitgedeeld en in de omgeving van de Mc Donalds werd zes maal het bonnenboekje getrokken wegens het op straat gooien van afval. In de komende maanden blijft de milieupolitie actief controleren.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2003 Gemeente Emmen