Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers

maandag 22 december 2003

BTTB reageert positief op voorstel Vande Lanotte REIZIGERS BLIJ MET BELOOFDE SNELLERE TREINVERBINDING TUSSEN HASSELT EN BRUSSEL-NOORD

Vanaf eind 2006 zullen reizigers tussen Brussel-Noord en Hasselt een halfuurtje vroeger op hun bestemming aankomen, een aanzienlijke kwaliteitsverbetering van de spoorverbinding, ten gevolge van de ingebruikname van 'de bocht van Leuven'. Tenminste als minister Vande Lanotte zijn belofte, die hij gisteren tijdens een werkbezoek aan Hasselt formuleerde, waarmaakt. Het Limburgse spoor heeft nood aan deze kwaliteitsverbetering en de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers houdt dan ook de ontwikkelingen in dit dossier scherp in het oog.

SOL (Spoorontsluiting Limburg) en BTTB hebben immers vaak geijverd voor de ingebruikname van 'de bocht van Leuven', waardoor een snellere verbinding mogelijk wordt. Als het in 2006 zover is, hoopt de BTTB dat de reizigers elk uur kunnen rekenen op een trein van Brussel-Noord naar Hasselt in 48 minuten en dat het inzetten van de snellere treinen niet beperkt wordt tijdens de spitsuren.

Informatie BTTB vzw, 09 223 86 12

terug Reizigers blij met beloofde snellere treinverbinding tussen Hasselt en Brussel-Noord