Politie Friesland


Politieberichten van maandag 22/12 (07.00 - 13.00)

Fryslân 22-12-2003 - Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het algemene nummer van de politie Fryslân, 0900 - 8844.

Akkrum: aanhouding na doorrijden na aanrijding
Zondag om 20.40 uur reed een auto, bestuurd door 23-jarige inwoner van Heerenveen, in oostelijke richting over de Boarnsterdyk. Vlak na het viaduct van de Rijksweg A32 kwam er plots van links een andere auto, bestuurd door een 18-jarige inwoner van Heerenveen. Deze kon nog net worden ontweken. Honderd meter verder wilde de eerste auto rechtsaf slaan, richting de A32. Deze auto werd door de achterligger geraakt. Hierop stapten drie personen uit de achterste auto, twee liepen weg. De bestuurder ging er daarna weer vandoor in de auto, met gedoofde lichten. Omdat het kenteken genoteerd was kon de verdachte in Heerenveen worden aangehouden en aldaar naar het bureau worden gebracht. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man is, bij een confrontatie, door de twee inzittenden van de eerste auto herkend.

Drachten: inbraak bedrijf
Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend is ingebroken in een bedrijf aan de M.L. Kingsingel. Aan de voorkant van het pand werd een ruit vernield. In totaal werd voor enkele honderden euros gestolen. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 34-jarige inwoner van Drachten.