Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T
22 december 2003

Onderwerp: Wapenvelders aangehouden voor drugssmokkel.
Met de aanhouding van drie inwoners uit Wapenveld (19, 23,en 31 jaar) heeft de politie een trio aangehouden, dat ervan verdacht wordt cocaïne naar Nederland te hebben vervoerd. Daarnaast wordt de 23-jarige verdacht van de invoer en handel in o.a stroomstootwapens, pepperspray en traangaspistolen. Het drietal zit nog vast en de politie heeft diverse wapens in beslaggenomen.

Een speciaal team van 6 politiemensen heeft vanaf eind oktober een onderzoek ingesteld naar de handel en wandel van enkele Wapenvelders, waarvan het vermoeden bestond, dat zij zich bezig hielden met de invoer van bolletjes cocaïne vanuit de Nederlandse Antillen.

De politie had uit eigen bevindingen en uit signalen van de bevolking begrepen, dat het drietal het grote geld wilden verdienen en zich met deze transporten bezig hield. Eind november werd de oudste verdachte aangehouden en begin december volgde de aanhouding van het andere tweetal.
Tijdens het onderzoek bleek, dat de 23-jarige zich in zijn vriendenkring bezig had gehouden met dealen van harddrugs en ook nog eens allerlei soorten van verboden wapens naar Nederland had vervoerd. Het ging hier voornamelijk om stroomstootwapens, busjes pepperspray en traangas, ploertendoders en een enkel gasalarmpistool.

Bij zoeking in twee panden werden diverse van deze attributen en een geringe hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. Ook werden eerder genoemde attributen in de vriendenkring verhandeld en een aantal is inmiddels weer bij de politie ingeleverd. Zes Wapenvelders krijgen voor het in het bezit hebben van deze verboden wapens proces-verbaal.
De politie stelt nog wel een onderzoek in naar de eventuele bemiddelaars in de transporten en zal het onderzoek binnenkort afsluiten. Door dit onderzoek en een eerder dit jaar gehouden drugsactie van de politie, waarbij destijds 2 dealers werden aangehouden is merkbaar dat de politieaandacht zijn vruchten afwerpt.

Einde bericht


--- Disclaimer ---