Ingezonden persbericht


Het Nederlandse Rode Kruis verjongt haar bestuur Benoemd zijn Paul Rosenmöller, Bahia Tahzib-Lie en Sadik Harchaoui

Zaterdag 13 december jl. zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd in het bestuur van het Nederlandse Rode Kruis. Het betreft de heer P. Rosenmöller, presentator IKON en voormalig fractievoorzitter GroenLinks (1956), mevrouw mr. dr. B. Tahzib-Lie (1966), werkzaam op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, en de heer mr. S. Harchaoui (1973), directeur en lid van de Raad van Bestuur van het Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling. De benoeming gaat in per 1 januari 2004.

Zij volgen daarmee op de heer mr. R.S. Croll, de heer mr. G.J. de Graaf en mevrouw mr. C.G. van de Grampel die niet voor een nieuwe zittingsperiode beschikbaar waren. Verder is de heer mr. E. Kist, bestuurslid Fondsenwerving, herbenoemd voor een periode van vier jaar, derhalve tot 1 januari 2008.

De benoeming vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering van het Rode Kruis op 13 december 2003. Tijdens het overleg hebben de leden (plaatselijke Rode- Kruisafdelingen) hun instemming betuigd met de nieuwe bestuursvoordracht.