Gemeente Lisse

22-12-2003 Bezuinigingen

De gemeente Lisse staat onder preventief toezicht van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. We moeten dus maatregelen nemen om de financiële positie weer gezond te maken. De bezuinigingscommissie Maxima zal op 19 januari starten met een openbare bijeenkomst waarin tekst en uitleg zal worden gegeven over de procedure die gevolgd wordt, de planning en de voortgang tot dan toe.

Op 23 januari komt de commissie opnieuw bijeen om met name te spreken over de vermogenspositie van de gemeente en hoe daarmee om moet worden gegaan (verkoop huizen, verkoop aandelen en de hoogte van de reserves). Ook zal daarbij de financiële vertaling van het raads- en collegeprogramma aan de orde komen zodat de hoogte van het bedrag dat structureel bezuinigd moet worden, kan worden vastgesteld.

Verder organiseert de bezuinigingscommissie op 22 maart een hoorzitting voor instellingen, instanties en verenigingen waarop de bezuinigingen betrekking hebben.

Vervolgens zal op 1 april in een openbare vergadering van de bezuinigingscommissie een advies voor de gemeenteraad worden geformuleerd.

Op 22 april komt het voorstel aan de orde in de raadsinformatiebijeenkomst en op 29 april beslist de gemeenteraad.