Gemeente Eersel

Nieuwsberichten

22/12/2003
Besluitenlijst college van burgemeester en wethouders, week 50 2003

Deze wekelijkse rubriek belicht de genomen besluiten tijdens de onlangs gehouden vergadering(en) van het college van burgemeester en wethouders.
Aan deze publicatie kunt u geen rechten ontlenen.

Draaiboek massavaccinatie gemeente Eersel
Het college stelt het draaiboek massavaccinatie vast.

Speld van verdienste Tijdens de openbare nieuwjaarsbijeenkomst op 4 januari 2004 worden vier spelden van verdienste uitgereikt.

Vergadering SRE Regioraad d.d. 18 december 2003 Het college heeft de vergadering voor kennisgeving aangenomen.

Brief WVK-groep Bladel van 6 november 2003 inzake verhuizing WSW-werknemer uit Eersel naar België
Aan de WVK-groep wordt meegedeeld dat het college zich niet bereid verklaart mee te werken aan een verhuizing van een WSW-werknemer naar het buitenland en zich, in geval van handhaving van het dienstverband, niet garant blijft stellen voor de vaste jaarlijkse gemeentelijke exploitatiebijdrage. Dit wordt in het WVK-bestuur aan de orde gesteld met het oog op een eenduidige regeling voor alle deelnemende gemeenten.

Aanvullende beleidsregels voor de eenmalige uitkering 2003 Het college besluit tot vaststelling van de in de rapportage voorgestelde aanvullende beleidsregels.

Aanvraag Staatsbosbeheer voor bijdrage 690,-- in restauratie grafheuvel Gendersteyn te Steensel
De toekenning van de bijdrage is akkoord en wordt geboekt op post 'archeologische monumenten'.

Notitie zomerhuisjes (vervolg)
Het college neemt kennis van de notitie zomerhuisjes en van de notitie over de beleidslijn van minister Dekker.
Het reparatieplan Buitengebied wordt vrijgegeven voor inspraak. Alle rechtstreeks betrokkenen worden via een brief geïnformeerd over het feit dat de inspraak start.

Verzoek bestemmingsplanwijziging perceel Braak 3 in Vessem voor realisatie seniorenwoning
Het college verleent geen medewerking aan het verzoek om het bestemmingsplan te wijzigen voor de bouw van een (senioren)woning op het perceel Braak 3 in Vessem.

Vaststelling wijzigingsplan 'Berkvenseweg 17' in Duizel Het wijzigingsplan wordt vastgesteld en ter goedkeuring aangeboden aan het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Vervolg vaststelling 'Procedureverordening planschadevergoeding gemeente Eersel'
Het college stemt in met de aanpassingen zoals in het voorstel weergegeven.
De gemeenteraad wordt voorgesteld deze nieuwe verordening overeenkomstig het aangepaste ontwerp vast te stellen.

Inspraak- en overlegresultaten voorontwerpbestemmingsplan 'Golfbaan Gendersteyn 2003'
Het college stelt het eindverslag van de inspraakprocedure ten aanzien van het voorontwerpbestemmingsplan vast en doet hiervan mededeling aan de gemeenteraad.
Nadat het college heeft ingestemd met de reactie op de inspraak- en vooroverlegresultaten wordt aan de stedenbouwkundig adviseur opdracht verstrekt tot het opstellen van een ontwerpbestemmingsplan. Dit plan wordt dan ter visie gelegd.

Verzoek plaatsing tent op plein voor gemeentehuis tijdens carnaval Het college verleent medewerking aan het desbetreffende verzoek van carnavalsvereniging De Buurlanders uit Eersel.

Dwangsomprocedure, Voort 9 te Eersel, Rondhouthandel Bronk B.V. Het college heeft een dwangsomprocedure opgestart.

Verzoek om aanlegvergunning voor het aanbrengen van een verharding op het perceel K 290 te Eersel
Met de weerlegging van de kenbaar gemaakte zienswijzen wordt ingestemd conform de conceptbrief. Er wordt tot verlening van de gevraagde aanlegvergunning overgegaan conform conceptbesluit.

Illegale bouw/stillegging Dalemsedijk 5
Het college neemt kennis van het besluit tot stillegging van de bouwactiviteiten op het perceel Dalemsedijk 5 in Eersel (kelder).

Kredietaanvraag 60 km/uur maatregelen Slikdijk/Bijsterveld Het college stelt de gemeenteraad voor om tijdens het groot onderhoud van Slikdijk/Bijsterveld ook rmaatregelen voor inrichting tot 60 km/uur in de uitvoering mee te nemen en om hiervoor een deelkrediet van het verkeersveiligheidsplan 2004 beschikbaar te laten stellen ter hoogte van 31.000,00.
Op het moment dat de gemeenteraad het deelkrediet ter beschikking heeft gesteld wordt gestart met de openbare aanbestedingsprocedure.

Renovatie tennisbanen Vessem
Het college stemt in met de renovatie/omvorming naar kunstgras van vier tennisbanen op sportpark De Lille in Vessem door en op kosten van de tennisvereniging.
Aan de tennisvereniging wordt een investeringssubsidie van 37.138,- all-in verstrekt onder de in de brief gestelde voorwaarden.