Politie Amsterdam-Amstelland

Man vermist

22-12-2003. Sinds donderdagavond 18 december rond zeven uur wordt de 58-jarige Hans Bakker vermist.

Hij heeft vermoedelijk tussen kwart voor zeven en acht uur zijn woning aan de Hoofdweg in de Kwakel verlaten. Sindsdien is hij spoorloos. Ook zijn fiets wordt vermist.

De heer Bakker had voor de familie een briefje achtergelaten waarop hij had aangegeven dat hij even ging fietsen. Dit wordt regelmatig door hem gedaan. De politie van het wijkteam Uithoorn heeft de zaak in onderzoek en verzoekt personen die Hans Bakker na donderdagavond hebben gezien of weten waar hij zich op dit moment bevindt, met de politie in contact te treden via telefoonnummer (0900) 88 44.

Foto vermiste meneer Bakker Foto vermiste meneer Bakker, uitvergroting gezicht

Signalement (zie foto's):

blanke man

1.83 m lang

normaal postuur

brildragend

grijzend haar/ kalend

Kleding:

groene korte jas

zwarte broek

bruine schoenen

rechterhand zegelring / linkerhand trouwring
Fiets:
herenfiets
kleur bruin
merk Gazelle / type Touché
Twee doden en twee zwaargewonden door geweld

18-12-2003. Woensdagavond en vannacht vielen bij verschillende incidenten in Amsterdam twee doden en twee zwaargewonden. In de Warmoesstraat kwam een zwaargewonde man met verwondingen aan zijn hals een winkel binnenlopen. Hij had meerdere steekwonden in de hals en in het bovenlichaam en overleed in een ziekenhuis. Bij een overval op een coffeeshop in de Goudsbloemstraat werden een aantal schoten gelost. De 41-jarige eigenaar werd dodelijk getroffen. Bij een steekpartij aan Het Laagt in Amsterdam-Noord raakte een 57-jarige man zwaargewond. Hij liep meerdere steekwonden op. Een 43-jarige verdachte werd aangehouden. Het ging hier waarschijnlijk om een uit de hand gelopen ruzie. Op het Bijlmerplein meldde zich een 42-jarige man bij agenten die zei dat hij was beroofd. De man werd onwel en bleek in de buikstreek gestoken te zijn.
Warmoesstraat
Woensdagavond rond halfacht kwam in een winkel aan de Warmoesstraat een zwaargewonde man binnenlopen. Een medewerker ontfermde zich over hem en waarschuwde de politie. Het slachtoffer had steekwonden in hals en bovenlichaam. De man werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd waar hij overleed. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld. Waarschijnlijk gaat het om een drugsverslaafde die vaker in de binnenstad vertoeft. Een bloedspoor leidde de rechercheurs via de Oudezijds Armsteeg in de richting van de Oudezijds Voorburgwal. Van deze kruising is bekend dat zich daar vaak drugsverslaafden ophouden. Vanaf hier ontbreekt ieder spoor. De plaats van het misdrijf is nog niet vastgesteld. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de recherche van het binnenstadsdistrict via (020) 559 23 21. Huiselijke twist ontaardt in steekpartij

17-12-2003. Dinsdagavond raakte een 25-jarige man gewond bij een steekincident in een woning in de Pijp. De man vocht met een familielid dat zich met een steekwapen verweerde. Daarbij raakt het slachtoffer gewond in de buikstreek. Hij moest in een ziekenhuis behandeld worden. De 54-jarige verdachte werd gearresteerd en ingesloten.

---

In Ter Plaatse

17-12-2003. Het televisieprogramma Ter Plaatse besteedt aandacht aan een overval op het kledingwinkel aan het Olympiaplein, een vrouw die na een beroving overlijdt, de diefstal van een laptop uit een computerwinkel en gevonden sieraden.

Lees meer...


---

Overvallers door eigenaar afgeschrikt

18-12-2003. Woensdagmiddag probeerden twee mannen een winkel aan de Ruys de Beerenbrouckstraat te overvallen. De eigenaar wist de overvallers af te schrikken, waarop deze er zonder buit vandoor gingen. Omstreeks halfdrie kwam één van de mannen de winkel binnen en bedreigde de eigenaar en een aanwezige klant met een vuurwapen. De eigenaar beet echter van zich af en joeg de verdachte de winkel uit. Deze vluchtte vervolgens in een zwarte auto bestuurd door een kompaan. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.

---

Autokraker gearresteerd

17-12-2003. Vanochtend vroeg werd een 48-jarige autokraker in de parkeergarage van Haardstee op heterdaad betrapt en gearresteerd. De man is ingesloten en de zaak wordt verder onderzocht. Omstreeks kwart over vijf zagen agenten een man in een auto zitten waarvan een raampje was stukgeslagen. Bij het zien van de dienders probeerde de verdachte zich te verschuilen. De politiemensen begaven zich naar het voertuig en zagen dat de inbreker bezig was met het losschroeven van de autoradio. De man werd gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau. Onderzocht wordt of de verdachte meer auto?s heeft opengebroken. Omdat er de laatste tijd meerdere auto?s zijn opengebroken in deze buurt, houdt de politie extra toezicht.
---


---

Insluiper op heterdaad betrapt

17-12-2003. Vannacht rond vier uur arresteerden agenten een 40-jarige man die een bedrijfspand was binnengedrongen. De insluiper was door medewerkers op de beveiligingscamera?s gezien, waarop zij de politie inschakelden. Ter plaatse stelden de dienders een onderzoek in, waarbij een speurhond werd ingezet. Deze vond het spoor van de indringer die zich op het dak had verstopt. De man werd ingerekend.