Vlaamse overheid

Vlaanderen telt 58 carpoolparkings met een capaciteit van ruim 4000 wagens. Evenveel wagens krijgt een drukke rijstrook van een autosnelweg te slikken gedurende twee uur. Het bevorderen van het gemeenschappelijk vervoer door de aanleg van parkings voor carpooling is dus een belangrijk instrument om de files op het hoofdwegennet in het Vlaams Gewest te beperken.

Omdat blijkt dat niet alleen de locatie maar ook de kwaliteit van de carpoolparkings belangrijk is om het gebruik ervan aan te moedigen, heeft Vlaams minister van Mobiliteit Gilbert BOSSUYT beslist dat alle carpoolparkings in 2004 moeten uitgerust zijn met overkapte fietsenstallingen en parkeerplaatsen voor personen met een handicap.

Op vraag van minister BOSSUYT is er ook een vernieuwde carpoolwebsite ontwikkeld die vanaf vandaag kan geraadpleegd worden op www.vlaanderen.be/verkeer/beheer/carpool.be. Van elke carpoolparking kan je gegevens én foto's vinden over de ligging, de capaciteit, de voorzieningen zoals fietsstallingen, praatpalen en groeninplanting, tot zelfs foto's die de veiligheid van de site illustreren.

Wie op zoek is naar een carpoolpartner, kan terecht bij de Vlaamse carpoolbank op www.carpool.be .

INFO : Joris Vandenbroucke
Woordvoerder van minister Bossuyt 02/553 70 11



---