Politie Zaanstreek-waterland


14:52 21-DEC-03 loc.: WORMERVEER, ROSBAYERWEG Hydraulische lift gestolen Vanaf een bedrijfsterrein aan de Rosbayerweg is tussen zaterdag 17:00 uur en zondag 10:00 uur een mobiele hydraulische lift gestolen. Het betreft een opvallende blauw/ rood gekleurde bouwlift van circa 9 meter lang, van het merk Emminghaus type Pionier.

03:51 22-DEC-03 loc.: PURMEREND

Woninginbraken

Bewoners van twee woningen in Purmerend hebben kunnen voorkomen dat inbrekers er met hun spullen vandoor gingen. In de J.P. Grootstraat werden bewoners omstreeks 03.40 uur wakker van geluid op de benedenverdieping. Toen zij begonnen te roepen, zagen zij nog net een ongeveer 21-jarige man met donker haar dat iets over zijn kraag hing en een lichtgroen jack wegvluchten en over de schutting klimmen. De bewoner van een woning aan de Brantjesstraat werd omstreeks 03.45 uur gewaarschuwd door het alarm. Toen hij beneden ging kijken zag hij dat er een raam was ingegooid. Ook uit deze woning werd niets meegenomen. Bij drie andere inbraken in dezelfde nacht gingen de daders er wél met buit vandoor. Uit een woning aan het Meerland werd een computer en een sleutelbos met ondermeer een autosleutel gestolen. Ook nam men de bijbehorende bordeauxrode Daewoo Nexia mee. Bewoners van een woning aan de Jurgensstraat bemerkten 's ochtends dat de benedenverdieping van hun woning overhoop was gehaald. Hier werden een paspoort, bankpassen, een portefeuille met geld, een sleutelbos en twee mobiele telefoons weggenomen. Hetzelfde overkwam de bewoners van een woning aan de Johan Wagenaarstraat. Uit deze woning werd een doosje met oude munten, een portefeuille met geld en cadeaubonnen gestolen.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-221203


ZAANDAM, DIVERSE LOCATIES 19-21-DEC-03

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Afgelopen weekend werden op diverse wegen in Zaandam alcoholcontroles gehouden. Negen bestuurders, acht mannen en één vrouw, hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. De man, een 42-jarige Zaandammer, had de limiet maar liefst drieëneenhalf keer overschreden (770 ug/l). Vier drankrijders, een 28-jarige (255 ug/l), een 21-jarige (310 ug/l) en een 57-jarige man (275 ug/l) en een 23-jarige vrouw (400 ug/l) uit Zaandam werden maandagochtend vroeg aangehouden. Zondag, rond middernacht, liep op de Oostzijde een 26-jarige automobilist uit Zaandam tegen de lamp die niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs. De man reed onverzekerd rond. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en de auto is in beslag genomen.

18.45-22:15 21-DEC-03 BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

Drankrijders vallen in de herhaling

Zondagavond hielden vier medewerkers van het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole op de N247 in Broek in Waterland. Een honderdtal bestuurders moest een blaastest doen. Twee bestuurders hadden een slok op. Het meest gedronken had een 37-jarige man uit Uitdam. Hij had ruim twee keer zoveel drank op (460 ug/l) als toegestaan en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur. Het was niet de eerste keer dat de man onder invloed achter het stuur zat. De man had drie jaar geleden al eens zijn rijbewijs moeten inleveren wegens het rijden met drank op. De tweede drankrijder, een 42-jarige Volendammer, had een alcoholgehalte van 405 ug/l en kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. Ook deze drankrijder was al eerder, een jaar geleden, met een slok op betrapt.

08:08 21-DEC-03 PURMEREND, PERSIJNLAAN

Onder invloed

Op de Persijnlaan in Purmerend werd zondagochtend een 30-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden. De man had een alcoholgehalte van 325 ug/l en kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

19/20-DEC-03 ASSENDELFT, PROVINCIALE WEG PURMEREND-BUITENHUIZEN N246 19:30-20:00 20-DEC-03 ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT

Vijftig km per uur te hard

Op de Provincialeweg Purmerend- Buitenhuizen in Assendelft werd vrijdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Er werd een hoge snelheid gemeten van 131 km per uur. Ook het overtredingspercentage was hoog: 15%. Zaterdagmiddag werd opnieuw een snelheidscontrole gehouden en was het overtredingspercentage een stuk lager. Slechts drie procent van alle passanten reed te hard. Op de Kepplerstraat in Zaandam werd zaterdagavond een hoogste snelheid gemeten van 80 km per uur. Eén op de tien weggebruikers reed te hard.

13:30-15:30 20-DEC-03 PURMERLAND

Eén op de tien bestuurders te hard

Zaterdagmiddag werd in Purmerland (50 km per uur) een snelheidscontrole gehouden. Eén op de tien weggebruikers hield zich niet aan de snelheid. De hoogste snelheid bedroeg 75 km per uur.


---- --