Fortis Bank

Persbericht
Brussel / Utrecht, 22 december 2003 1

MeesPierson Intertrust verwerft KPMG Financial Engineering Luxembourg

MeesPierson Intertrust heeft vandaag aangekondigd dat de 100%-overname van KMPG Financial Engineering Luxembourg is afgerond. KMPG Financial Engineering Fortis Luxembourg is de trust en corporate management-divisie van de plaatselijke KPMG- organisatie. MeesPierson Intertrust maakt deel uit van MeesPierson, de Private Koningsstraat 20 Banking & Trust divisie van Fortis. 1000 Brussel Door de activiteiten van KPMG Financial Engineering Luxembourg en MeesPierson België Intertrust in Luxemburg te combineren, versterkt MeesPierson Intertrust zijn positie als werelwijd marktleider op het gebied van trust en corporate services. Archimedeslaan 6 3584 BA Utrecht Het cliëntenbestand, de omzet en de winst van KPMG Financial Engineering Luxembourg Nederland hebben zich de afgelopen jaren consequent positief ontwikkeld. De activiteiten van KPMG Financial Engineering Luxembourg (33 FTE) en MeesPierson Intertrust in Luxemburg zijn www.fortis.com volledig complementair. Bij de gecombineerde organisatie zijn 120 full-time medewerkers in dienst. De werkzaamheden worden verricht vanuit het Groot-Hertogdom Luxemburg ­ een sterk groeiende omgeving voor trust en corporate services. De fusie wordt in de loop van 2004 geëffectueerd. De gefuseerde onderneming gaat verder onder het merk MeesPierson Intertrust.

MeesPierson Intertrust maakt deel uit van MeesPierson en is een vooraanstaande aanbieder van Trust & Corporate-diensten aan particuliere en zakelijke cliënten, hun adviseurs en onafhankelijke tussenpersonen. Met een internationaal netwerk van deskundigen op het gebied van belastingzaken, ondernemingsrecht en accountancy, biedt MeesPierson Intertrust een scala van diensten, variërend van trustzaken, belastingadviesdiensten, de oprichting en het management van vennootschappen en registratie (waaronder scheepsregistratie en jachtmanagement) tot financiële en transactiediensten. MeesPierson Intertrust telt 900 medewerkers.

De geschiedenis van MeesPierson gaat terug tot 1720. Tegenwoordig is MeesPierson de private banking & trustdivisie van Fortis, een vooraanstaande internationale financiële dienstverlener. MeesPierson heeft een beheerd vermogen van ca. 50 miljard en is actief in 17 landen over de hele wereld. MeesPierson verzorgt adviezen en dienstverlening voor vermogende particulieren, alsmede voor hun gezin en bedrijf. Om te kunnen voldoen aan alle wensen van de cliënt ­ privé of zakelijk ­ heeft MeesPierson de activiteiten onderverdeeld in zes kerntaken: structureren, beleggen, trust & corporate services, financieren, vastgoed en verzekeren.

Perscontacten Fortis:

Brussel: +32 2 565 3584 Utrecht: +31 30 257 6549




---- --