Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (22/12)

Bergen op Zoom, maandag 22 december 2003

Poging inbraak in computerwinkel

STEENBERGEN: Bij een computerwinkel aan de Drukkerij is zondagnacht getracht in te breken. De daders gooiden een steen tegen de ruit naast de toegangsdeur. Dit gelukte echter niet, waardoor het bij een poging bleef.

Vernielingen aan autos

DINTELOORD: Een tweetal autos die geparkeerd stonden aan de Princehof zijn het afgelopen weekend vernield. Van beide voertuigen zijn de ruitenwissers afgebroken.
Beide eigenaren hebben aangifte gedaan bij de politie.

Rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagavond een 29-jarige inwoner uit België aangehouden terzake het rijden onder invloed. De man reed over de Rooseveltlaan toen hij door de politie werd gecontroleerd. Het bleek dat de man teveel gedronken had. Met een politietransactie van 190 Euro en een rijverbod van 1 uur is de man weer heengezonden.

Inbraak parfumerie

ROOSENDAAL: In een winkel aan de Nieuwe Markt is naar nu bekend is geworden zaterdagnacht ingebroken. De daders kwamen binnen door de lichtkoepel te verwijderen en daarna een gat in de plafondplaten te maken. Er werd een grote hoeveelheid goederen weggenomen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.
Tevens hebben de daders diezelfde nacht geprobeerd om bij een naastgelegen winkel op identieke wijze binnen te komen. Dit is echter mislukt. Door de poging tot inbraak ontstond wel enige waterschade in de winkel door de zware regenval.
De politie heeft de zaal in onderzoek.

Inbraak auto

ROOSENDAAL: Zaterdagnacht is er ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Stok. Uit de auto zijn diverse goederen ontvreemd.
Een auto aan de Lind in Nispen is zondagavond bezocht door inbrekers. Uit de auto werd een autoradio-/CD-speler weggenomen. De dader forceerde het portierslot om binnen te komen.

Bromfietser gewond

ROOSENDAAL: Een 18-jarige inwoner van Roosendaal is zondagavond ten val gekomen met zijn bromfiets. De man reed over de Thorbeckelaan en had plotseling zijn bromfiets niet meer onder controle. Hij kwam te vallen en moest met lichte verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis dat hij zondagavond weer mocht verlaten.

Diefstal kerstverlichting

ST WILLEBRORD: Uit een voortuin aan de Matheus van den Eedenstraat is zaterdagnacht een verlichte kerstkrans en verlicht hertje gestolen.

Vernieling auto

ST WILLEBRORD: Door een nog onbekende fietser is zaterdagmiddag de rechterbuitenspiegel van een personenauto vernield. De auto stond geparkeerd aan de Wilhelminastraat.

Bron: Nicolette Bovenhorst