Gemeente Tiel


Politie en gemeente alert op vreugdevuren tijdens jaarwisseling

Politie en gemeente halen uit voorzorg, tussen Kerst en Oud en Nieuw, banden op bij plaatsen waarvan bekend is dat daar banden worden opgeslagen. Dit gaat altijd gepaard met een schikking of een proces-verbaal. Zo hoopt de gemeente en politie dat het aantal vreugdevuren beperkt blijft. Ook worden Glas-, kleding- en papiercontainers vlak voor de jaarwisseling geleegd en afgesloten of in sommige gevallen zelfs worden verwijderd.

Vreugdevuren en autobanden
Op een enkel vreugdevuurtje na was er vorig jaar in Tiel al geen sprake meer van het verbranden van kerstbomen tijdens de jaarwisseling. De brandjes die er nog waren bluste de brandweer snel. De werkgroep Oud en Nieuw is zeer tevreden over het feit dat de inwoners van Tiel gevolg hebben gegeven aan de oproep om dit fenomeen te beëindigen. Politie en gemeente halen uit voorzorg, tussen Kerst en Oud en Nieuw, banden op bij plaatsen waarvan bekend is dat daar banden worden opgeslagen. Ook kunnen inwoners opslagplaatsen van autobanden - desgewenst anoniem - doorgeven aan de politie op nummer 0900-8844. Bezitters van opgeslagen banden die inzien dat dit niet verstandig is, kunnen ze alsnog af laten voeren. Een bekeuring kan dan achterwege blijven. Wanneer uiteindelijk toch schade ontstaat als gevolg van vreugdevuren, zal geprobeerd worden de schade aan het wegdek en andere gemeente-eigendommen te verhalen op de overtreders.

Glas-, kleding- en papiercontainers en huisvuil Deze containers zullen vlak voor de jaarwisseling worden geleegd en afgesloten of in sommige gevallen zelfs worden verwijderd. Hoewel de containers vandalisme bestendig zijn, is de kans op vernieling of brandstichting daardoor nog kleiner. Iedereen wordt verzocht tussen 30 december en 2 januari niets meer in de bakken te deponeren.

In die wijken waar normaal op donderdag het huisvuil wordt opgehaald, zal dit nu gebeuren op zaterdag 3 januari. Als blijkt dat op 31 december toch huisvuil aan de straat wordt gezet, dan zal getracht worden de overtreder te achterhalen en volgt een bekeuring. Bovendien wordt het vuil afgevoerd en zullen de kosten die hiermee gemoeid zijn ook worden verhaald op de overtreder. Huisvuil in zakken of containers kan in zo'n nacht immers aanleiding zijn voor brandstichting of vernieling en moet dus worden voorkomen.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende