Gemeente Tiel


Werkzaamheden kruispunt Rivierenlandlaan-Provinciale weg

Op dit moment is aannemersbedrijf Mourik Groot Ammers, in opdracht van gemeente Tiel, bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde op het kruispunt Rivierenlandlaan provinciale weg N834. De rotonde is onderdeel van de tweede hoofdontsluitingsweg Passewaaij (de Schaarsdijkweg). Begin januari, direct na de feestdagen, gaat de aannemer starten met werkzaamheden op de Rivierenlandlaan waar weggebruikers op diverse momenten hinder van zullen ondervinden.

Onder de Rivierenlandlaan ligt een grote riolering, een zo genoemde persleiding die gebruikt wordt om het afvalwater van de inwoners van Tiel af te voeren naar de zuiveringsinstallatie op Industrieterrein Kellen. Als gevolg van de aanleg van de nieuwe rotonde moet deze persleiding worden verstevigd. Om deze versteviging uit te voeren, is het noodzakelijk om de Rivierenlandlaan gedeeltelijk op te breken.

Verkeershinder Rauwenhof en Drumpt
Om het verkeer tijdens deze tweede fase normaal doorgang te kunnen bieden, is besloten om een tijdelijke aansluiting te maken op de provinciale weg N834. Dit betekent dat bewoners van Rauwenhof en Drumpt op deze kruising niet meer linksaf kunnen richting Tiel West en het centrum. Rechts afslaan richting A15 is wel mogelijk. Een omleidingsroute zal worden aangegeven.

Planning
Met de aanleg van deze tijdelijke aansluiting gaat de aannemer begin januari 2004 starten. In de periode van begin januari tot medio maart 2004 zal de aannemer de noodzakelijke versteviging van de persleiding uitvoeren. In dezelfde periode zal de aannemer ook het bestaande geluidsscherm over een beperkt gedeelte verplaatsen. Deze verplaatsing is noodzakelijk om ruimte te creëren voor de toekomstige rotonde.

We verwachten dat met de aanleg van de rotonde in het voorjaar van 2004 zal worden gestart. Eind 2004 zal de aanleg van de rotonde en de Schaarsdijkweg naar Passewaaij zijn afgerond, en kunnen de bewoners van Passewaaij via deze weg hun wijk bereiken.

Voor vragen over de werkzaamheden kan men contact op nemen met de heer F. van Hesteren, telefoon (0344) 63 73 34. Tijdens de uitvoering kan het beste contact worden opgenomen met de heer A. Vogelzang, telefoon 06 18 30 49 58.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende