GVB

Sector Algemeen Directeur Afdeling Concern Communicatie Postbus 2131 1000 CC Amsterdam Telefoon 020 ­ 460 58 42 Telefax 020 ­ 460 58 43 Persbericht E-mail: communicatie@gvb.nl www.gvb.nl 22 december 2003

GVB naar nieuw kantoor

De GVB-medewerkers die nu nog werken in het Scheepvaarthuis, nemen uiterlijk 31 december 2004 hun intrek in een nieuw kantoor. Het gaat om een kantoorpand aan de Arlandaweg bij station Sloterdijk waar op dit moment het bedrijf Hewlett Packard nog in huist. Behalve de medewerkers van het Scheepvaarthuis aan de Prins Hendrikkade verhuizen ook de GVB-medewerkers van de locaties aan de Wenckebachweg en de Klaprozenweg naar het nieuwe kantoor. In totaal nemen zo'n 450 medewerkers er hun intrek.

De keuze van het GVB voor een nieuw kantoor past binnen de ontwikkelingen van het bedrijf die gericht zijn op een steeds efficiëntere bedrijfsvoering. Ruimte voor meer medewerkers op één locatie, overzichtelijkheid, transparantie en openheid en een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer waren enkele belangrijke eisen aan een nieuw gebouw. Het gekozen pand bij Sloterdijk voldoet aan die eisen en aan de gewenste functionaliteit voor het GVB.

Het nieuwe kantoor heeft ­ met uitzondering van Gevonden Voorwerpen, Duplicaten Jaarabonnementen en Boetebetalingen ­ geen publieksfunctie. De verschillende publieksservices (o.a. abonnementenverkoop) die in het verleden in het Scheepvaarthuis plaatsvonden, zijn twee jaar geleden al verplaatst naar het GVB tickets & info-kantoor aan het Stationsplein. De afdelingen Gevonden Voorwerpen, Duplicaten en Boetebetalingen verhuizen mee naar Sloterdijk.

blad 1 van 1