Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (22/12)

Tilburg, 22 december 2003.

Gladheid zorgt voor veel ongemak in het verkeer

TILBURG - De gladheid op de wegen die zich vanmorgen plotseling manifesteerde heeft in district Tilburg voor de nodige glijpartijen gezorgd.

TILBURG - Op de rotonde van de Professor Cobbenhagelaan en de Academielaan kwam vanmorgen rond negen uur een 65-jarige vrouw met haar fiets ten val. De vrouw liep hierbij een flinke wond aan een van de armen op en is met vermoedelijk ook een hersenschudding naar het TweeStedenziekenhuis gebracht.

TILBURG - Op de kruising van de Statenlaan - de Lage Witsiebaan en het Westerpark gleed vanmorgen rond halfnegen een 36-jarige Tilburger op het spiegelgladde wegdek tegen een voorganger aan. Lichte materiële schade aan beide personenauto`s.

BERKEL - ENSCHOT - Aan de Molenstraat kwamen door de gladheid vanmorgen rond vijf over halfnegen drie personenauto`s met elkaar in aanrijding. De betrokken partijen, waarvan er nog twee ter plaatse waren, hebben de schade onderling geregeld. Het betrof een 51-jarige vrouw uit Heukelom en een 69-jarige vrouw uit Udenhout.

HILVARENBEEK - Om genen uur vanmorgen raakte een 30-jarige man uit Hilvarenbeek op de Varkensmarkt door de gladheid de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een perkpaal van de gemeente terecht. De auto van de Beekenaar raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd.

TILBURG - Bij een kop-staart aanrijding op de kruising Ringbaan Zuid - Hub van Doorneweg en de Blaakweg waren vanmorgen, even na negen uur, drie auto`s betrokken. De betrokken partijen, waarbij verdere gegevens ontbreken, hebben de schade onderling geregeld.

TILBURG - Op de Ringbaan Noord raakte een 33-jarige vrouw uit Tilburg door de gladheid de macht over het stuur kwijt. Zij kwam hierdoor met haar bestelauto in aanrijding met een lichtmast. De vrouw liep hierbij geen letsel op.

TILBURG - Aan de Johannes van Zantenstraat was vanmorgen rond tien over halftien een auto uit de bocht gevlogen en botste tegen een geparkeerde auto. De partijen hebben de aanrijding onderling geregeld.

TILBURG - Om tien over halftien vanmorgen botste op de kruising van de Baroniebaan en de Stroomlaan een 60-jarige vrouw uit Nijmegen op de auto van een 57-jarige Tilburger. Dat gebeurde toen de vrouw haar zonnebril wilde pakken en het voor haar geldende rode verkeerslicht over het hoofd zag.

TILBURG - Aan de Heereveldendreef botste door de gladheid een 48-jarige vrouw uit deze stad vanmorgen, even voor tien uur, met haar auto tegen een lichtmast. Door de aanrijding tolde de auto van der Tilburgse rond en kwam tenslotte in een sloot langs de weg tot stilstand.

TILBURG - Op de Taxandriabaan botste vanmorgen om tien uur een 28-jarige Tilburgse vrouw op de auto van haar voorgangerster, een 47-jarige plaatsgenote.

TILBURG - Op de Groenstraat kwam vanmorgen rond tien uur een 19-jarige Tilburgse met haar fiets ten val. Zij werd voor onderzoek naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht.

TILBURG - Een 54-jarige Tilburgse kwam vanmorgen, kort na tien uur, op de Beeklaan door de gladheid in een slip terecht en botste tegen een verkeerszuil. Alleen materiële schade.

Inbrekers gaan met vuurwerk aan de haal

OISTERWIJK - Afgelopen weekend werd er in de Fokkerstraat ingebroken in een bedrijf. Bij de inbraak hebben de inbrekers 16 dozen met vuurwerk buitgemaakt. Die lag daar opgeslagen in verband met de verkoop ervan.

Winkeldief aangehouden

TILBURG - In een winkel aan het Korvelplein is vanmorgen rond kwart voor twaalf een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden. Beveiligingspersoneel betrapte de man bij de diefstal van tandpasta en waarschuwde de politie.

Politie onderzoekt voorval van zinloos geweld

Oisterwijk - Een 18-jarige jongen uit Haaren heeft vandaag bij de politie in Oisterwijk aangifte gedaan van zinloos geweld. Vrijdagnacht tussen kwart over vier en halfvijf werd hij aan het Stroomdalpad door enkele nog onbekende mannen zonder enige aanleiding in elkaar geslagen. Dat gebeurde ongeveer ter hoogte van de voetbalvelden van Nevelo. Opvallend was dat de daders geen jas droegen en dat een van hen een groen T-shirt met oranje opdruk droeg.

Bron: Carel Bouman