Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/12)

Oosterhout, maandag 22 december 2003

Getuige helpt politie bij aanhouding
WERKENDAM: Op zondagavond 21 december werd het hekwerk rondom jachthaven Spieringsluis te Werkendam vernield. Twee mannen maakten een gat in de omheining om het afgesloten terrein te betreden. Een en ander werd gezien door een getuige. De getuige vermoedde dat het duo op inbrekerspad was, blokkeerde met een tracktor de toegangsweg en belde de politie. De getuige had het duo eerder op de dag ook al verdacht zien rondscharrelen. Bij de komst van de politie konden de daders worden aangehouden. Het betroffen twee inwoners uit Dordrecht, respectievelijk 21 en 22 jaar oud. Over het motief van de vernieling is nog niets bekend. De jongens zijn ingesloten en worden momenteel verhoord door de politie. De politie is overigens zeer te spreken over het kordate optreden van de getuige.

Dronken bestuurder en amokmaker aangehouden
KAATSHEUVEL: In de nacht van maandag 22 december 2003 trok een 44-jarige automobilist uit Waalwijk de aandacht van de politie. De man reed slingerend over de Van Heeswijkstraat, waarna een politiecontrole volgde. Omdat deze bestuurder zichtbaar onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde is op het politiebureau een bloedproef afgenomen. Een ademanalyse was niet mogelijk vanwege een defect aan het apparaat. Bij de aanhouding van de bestuurder, maakte een passagier beledigende opmerkingen naar de politieagenten en trapte daarbij tegen de politieauto. Het gaat hier om een 31-jarige Waalwijker, die ook onder invloed van alcohol verkeerde. Hij is aangehouden en na een verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Ook hij zal voor de rechter moeten verschijnen.

Drie arrestaties na mishandeling en vernieling
GILZE: Op zondagavond 21 december 2003 pleegden drie mannen uit Gilze (respectievelijk 56, 41 en 42 jaar oud) rond 21.30 uur enige vernielingen aan de kerstboomverlichting aan het Bisschop de Vetplein. Deze kerstboom is eigendom van de gemeente Gilze en Rijen. Toen een van de omwonenden hier een opmerking over maakte, werd hij door minstens één van drie mannen mishandeld. Hij liep verwondingen op aan zijn gezicht en heeft zich laten hechten aan een scheurde lip. Ook de 15-jarige zoon van de bewoner liep enige klappen op. De gewaarschuwde politie kon het drietal even later arresteren in een café. Eén van hen pleegde daarbij verzet tegen de agenten. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Dronken bromfietser botst tegen de lamp
OOSTERHOUT: Zondagavond rond de klok van 19.45 uur heeft de politie een dronken bromfietser gearresteerd. De 45-jarige Oosterhouter reed op zijn bromfiets over de Slotlaan en wilde linksaf de Europalaan inrijden. Hierbij verloor hij waarschijnlijk de macht over zijn stuur, reed tegen de opstaande middenberm en kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. Hij werd met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na de medische behandeling moest de verdachte mee naar het politiebureau. Een ademanalyse leverde een uitslag van 945 ug/l op, dat is vier keer meer dan de maximaal toegestane grens van 220 ug/l. De bromfietsbestuurder kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van 12 uur en raakte ook zijn rijbewijs kwijt.

Poging bankoverval
OOSTERHOUT: Op maandagochtend 2003 omstreeks 08.50 hebben twee onbekende personen de ABN-AMRO vestiging aan het Arendsplein geprobeerd binnen te dringen. Het bankfiliaal was op dat moment nog niet geopend voor het publiek. De daders probeerden aan de achterzijde de bank binnen te komen, door met een zwaar voorwerp tegen de achtergevel te beuken. Dit gaf hen echter geen toegang tot het pand. De beide personen gingen er vervolgens zonder buit vandoor op een scooter. De gealarmeerde politie kamde de omgeving uit, dit leidde echter niet tot de arrestatie van de onbekend daders. Daarna namen de agenten een aangifte op, verhoorden een aantal getuigen en stelden een buurtonderzoek in. Dit leidde tot de vondst van het vluchtvoertuig. De politie vond namelijk in de nabije omgeving de scooter terug. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het voertuig en naar de identiteit van de nog onbekende daders.

Politie rolt hennepkwekerij op
OOSTERHOUT: De politie trof maandagochtend 22 december 2003 in een loods aan de Wetering een hennepkwekerij aan. Op de begane grond waren twee ruimten die in het verleden kennelijk dienst deden als hennepkwekerij. Op de bovenverdieping was een in werking zijnde professionele plantage gevestigd, bestaande uit een kleine 500 hennepplanten. De planten zijn door de politie bemonsterd, in beslaggenomen en daarna vernietigd. Ook is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt, waarvan het elektriciteitsbedrijf Essent inmiddels aangifte heeft gedaan. Er zijn tot op heden geen personen aangehouden. De politie kent overigens wel de identiteit van de eigenaar van zowel de eigenaar als de huurder van het pand.

Bron: Jeroen Steenmeijer