Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum  22 december 2003                                              
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       
Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Diefstal uit woning

Zaterdag is ingebroken in een woning aan de Heemraadstraat. Uit de woning werden een tas en portemonnee met inhoud weggenomen. De 52-jarige eigenaar deed aangifte.


In bezit harddrugs

Vannacht is een 22-jarige Rotterdammer aangehouden voor het in het bezit hebben van harddrugs. De man reed op de Neerbosscheweg toen hij werd staande gehouden voor het rijden zonder geldige APK. Bovendien bleek de man in het bezit te zijn van cocaïne, deze is in beslag genomen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


Blik op veilig - Rijder onder invloed

Het team Verkeershandhaving heeft zondagavond tussen 17.00 uur en 23.00 uur in samenwerking met politieteam Waalsprong een alcoholcontrole gehouden op de Griftdijk Zuid in Lent. In totaal zijn 492 automobilisten gecontroleerd op rijden onder invloed. Eén bestuurder bleek met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. De hoeveelheid ugl bedroeg 340 ugl (vanaf 220 ugl is strafbaar). Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt.



District Tweestromenland


Geen bijzonderheden



District De Waarden



Tiel - 3 vrouwen aangehouden voor mishandeling

Vanmiddag heeft de politie 3 vrouwen, afkomstig uit Tiel en in de leeftijd van 23, 25 en 43 jaar, aangehouden in het Zoutkeetstraatje op verdenking van mishandeling. Bij de politie kwam kort daarvoor een melding binnen van een vechtpartij in een winkel aan voornoemde straat. De 3 vrouwen zouden aanwezig winkelpersoneel hebben mishandeld, 2 personeelsleden liepen daarbij letsel op. De vrouwen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


Zaltbommel - Fietser valt door gladheid

Vanmorgen rond 7.50 uur is op de T-kruising Rondeel/ Bastion een 17-jarige fietser uit Zaltbommel ten val gekomen. Hij reed over de Bastion komende uit de richting van de Courtine en raakte door de gladheid de controle over zijn fiets kwijt. Hierdoor kwam de jongen ten val en liep daarbij beenletsel op.


Zaltbommel - Woninginbraak

Vannacht is ingebroken in een woning aan de Bloemkeshof. Via hengelen door de brievenbus is toegang tot de woning verschaft. Een portemonnee met inhoud, rijbewijs, computer en een beamer werden uit de woning weggenomen. De 63-jarige eigenaar deed aangifte. Succesvol hengelen via de brievenbus is eenvoudig te voorkomen door 's nachts het nachtslot erop te doen. Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Bloemkeshof. Via een niet afgesloten achterdeur is toegang tot de woning verschaft. Een portemonnee met inhoud, 2 paspoorten, een rijbewijs en mobiele telefoon zijn uit de woning weggenomen. De 40-jarige eigenaar deed aangifte.



Postbus 9109 6500 HL Nijmegen Telefoon (024) 327 60 05 Fax (024) 327 63 39 ---- --