Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (22/12)

Breda maandag 22 december 2003

Italiaanse overvallers ook verdacht van bankoverval Standdaarbuiten

BREDA: Politie en Justitie denken met de aanhouding van de drie Italianen (36, 45 en 55 jaar) afgelopen woensdag op de Rijksweg A 16 ook de daders van de overval op de Rabobank in Standdaarbuiten op 18 september vast te hebben zitten. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij deze overval.

Op 18 september rond kwart voor negen werd een gewapende overval gepleegd op de Rabobank aan de Markt in Standdaarbuiten. Kort na de opening kwamen twee getinte en gewapende mannen het bankgebouw binnen en dwongen het personeel tot afgifte van geld. Met een vuurwapen en een mes bedreigden zij het bankpersoneel. Na de overval vluchtten zij met een geldbedrag in een gereedstaande auto.

De mannen werden vorige week na een wilde achtervolging aangehouden kort na een overval op de SNS-bank aan het Van Coothplein. In het televisie programma Opsporing Verzocht zou vanavond aandacht worden besteed aan deze overval. De verdachten worden nog steeds verhoord en zitten in voorlopige hechtenis.

Inbraak woning

BREDA: Zondag tussen 10:00 en 20:30 uur is er ingebroken in een woning aan de Leeuwerikstraat. De dader is vermoedelijk binnengekomen via een onafgesloten achterdeur. De 34-jarige bewoner heeft aangifte gedaan van diefstal van een stereocombinatie, een fiets en sieraden. De unit Forensisch Technisch Onderzoek stelt een onderzoek in.

Inbraak in woning

KLUNDERT: Zondag tussen 07:00 en 20:00 uur is ingebroken in een woning aan de Beatrijsweg. De dader is de woning binnen gekomen door het raam aan de achterzijde open te breken. De beneden verdieping van de woning is doorzocht. De buit bestaat uit sieraden en geld.

Inbraak in woning

MOERDIJK: Zondagnacht is in een woning aan de Klaverstraat ingebroken. Er zijn geen braaksporen aangetroffen. Uit de woning zijn een portemonnee en documenten gestolen.

Inbraak in woningen

KLUNDERT: Ook twee woningen in Klundert hebben afgelopen nacht bezoek gehad van woninginbrekers. In de Mauritsweg is vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel om de woning binnen te komen. De woning is doorzocht en uit de woning zijn een geldbedrag, portemonnees, bankpasjes en de draadloze telefoon gestolen. Aan de Odastraat is de dader binnengekomen na het openbreken van een klepraam. Er twee jassen en dartspijlen gestolen.

Bron: Henk Snepvangers