Politie Drenthe

Maandagmiddag 22-12-03

Assen 22-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Vernieling ruiten kinderdagverblijf
EMMEN Afgelopen weekend werd de ruit van de toegangsdeur van het kinderdagverblijf De Brinkertjes met een kei ingegooid. Tevens werd hierdoor een daarachter liggende ruit eveneens vernield. De totale schade bedraagt ongeveer 1000-.

Autoinbraken
WESTERBORK Afgelopen weekend werd er ingebroken in een terreinauto. Deze stond bij een autobedrijf aan de Sliemkampen en was zojuist gerepareerd. Nadat de auto was opengebroken hebben de daders de twee voorstoelen ter waarde van 5000 eruit gehaald. Tevens werd de stuurkolom en een tweedelige achterklep verwijderd. Diverse onderdelen werden hierdoor aan de binnenzijde van de auto vernield. De eigenaar, een inwoner van Zoelen, deed aangifte.

ASSEN Tussen zaterdag 12.00 uur en vanmorgen 08.00 uur is er ingebroken in twee bedrijfsautos van een automaterialenzaak aan de Wenkebachstraat. Op het afgesloten bedrijfsterrein werd de laadklep van een vrachtauto vernield maar werd hieruit niets weggenomen. Door een portier van een andere bedrijfsauto te vernielen kon deze geopend worden en werd de autoradio weggenomen. Tevens werden twee op het terrein staande loodsen opengebroken maar weg niets weggenomen.

Winkeldiefstal
ASSEN Vanmiddag werden twee 16-jarige meisjes uit Assen aangehouden voor een winkeldiefstal. De dames namen bij een schoenenzaak aan het Koopmansplein
een paar schoenen mee zonder af te willen rekenen. Hierbij liepen beide tegen de lamp. Ze kregen een HALT proces-verbaal.