Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 22-12-2003 - 16.00 uur

Inbraak woning.
Bergen, zondag 21 december 2003.
Zondagmiddag ontdekte de bewoners van een woning aan de Noordlaan dat er was ingebroken. Men was in de woning gekomen door het vernielen van een raam. De bewoner kon nog niet precies aangeven wat er was verdwenen.Wel miste hij een aantal sieraden en een fortocamera. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen zaterdag 20 december omstreeks 20.00 uur en zondag 21 december te 14.00 uur.

Rijbewijs dronken autobestuurder ingevorderd.
Alkmaar, maandag 22 december 2003.
In de nacht van zondag op maandag werd een 32-jarige inwoner van Tuitjenhorn aangehouden op de Gasthuisstraat. De man reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 750 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Inbraak kerkgebouw
Alkmaar, maandag 22 december 2003.
Vandaag werd aangifte gedaan van een diefstal vanuit een kerkgebouw aan de Picassolaan. Men kwam in het kerkgebouw door het vernielen van een raam. Vanuit verschillende ruimtes in het gebouw werden goederen weggehaald waaronder een 15-tal kerstcadeaus voor kleine kinderen. Volgens de aangever moet de inbraak hebben plaatsgevonden tussen zaterdag 20 december te 22.30 uur en zondagmorgen 08.30 uur.

Inbraak en vernielingen in/aan auto's
Castricum, maandag 22 december 2003.
In het afgelopen weekend werden een aantal vernielingen geplaagd aan auto die geparkeerd stonden op de een bedrijventerrein aan de Stetweg. Het terrein waarop de auto's stonden is omsloten door een hekwerk. Dit hekwerk was vernield waardoor de daders op het terrein konden komen. Van twee auto's werden raampjes vernield en werden goederen uit de auto gestolen. Ook bleek dat van één van deze auto's drie velgen waren verdwenen. Van een derde auto waren een aantal sierstrips weggenomen. Hoe groot de totale schade is kon nog niet worden vastgesteld.