Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 22-12-2003 - 16.00 uur

Tweeëndertig inbraken opgelost
Hoorn, maandag 22 december 2003.
Met de aanhouding van vijf inbrekers en een heler heeft de politie Westfriesland in totaal tweeëndertig inbraken opgelost in noordwest Nederland.
Het onderzoek werd in oktober gestart naar aanleiding van inbraken bij drie drukkerijen in Enkhuizen, Zwaag en Hoorn, waarbij computerapparatuur werd buitgemaakt. Door een getuige was voorafgaande aan een inbraak een verdachte auto gesignaleerd. De getuige had het kenteken van de auto genoteerd. Na een uitgebreid onderzoek kon op 30 november de eerste verdachte worden aangehouden. De vijf verdachten, allen afkomstig uit Amsterdam, bekenden hun betrokkenheid bij tweeëndertig inbraken in drukkerijen en kantoorpanden in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Hen was hen expliciet te doen om computerapparatuur.
Het onderzoek leverde ook de naam op van een heler in Amsterdam, waar de verdachten hun gestolen spullen kwijt konden. In de woning van deze heler werd voor ongeveer twee ton aan computerapparatuur teruggevonden. Deze apparatuur was te herleiden naar de genoemde inbraken.
De zes verdachten zijn inmiddels in bewaring gesteld.

Aanrijding met alcohol
Wervershoof, zondag 21 december 2003.
Op zondagmiddag omstreeks 17.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Zeeweg te Wervershoof. Een 36-jarige Andijker reed in een personenauto en wilde een groep fietsers voorbijrijden op het moment, dat er vanuit tegengestelde richting een 49-jarige man uit Petten in een personenauto aan kwam rijden. Er ontstond een frontale aanrijding met materiele schade. De Andijker stopte niet bij het ongeval, maar reed door, om zijn auto op een parkeerplaats op de Europasingel weg te zetten. De gewaarschuwde politie constateerde drankgebruik bij de Andijker. Hij blies maar liefst 1255 ug/l. Dat is bijna zes maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal omdat hij van de plaats van het ongeval was weggereden zonder dat zijn identiteit bekend was en voor het rijden onder invloed. Hij moet tevens zijn rijbewijs inleveren.

Inbraak
Hoorn, maandag 22 december 2003.
In de nacht van zondag op maandag, tussen 18.00 en 03.30 uur werd er ingebroken in het cultureel centrum aan de Huesmolen in Hoorn. De dader kwam binnen door met een steen een raam in te gooien. Uit het centrum zijn diverse flessen sterke drank weggenomen. Omstreeks 06.25 uur werd er weer ingebroken in de Huesmolen. Dit keer in een winkel. Ook hier werd een raam (van de toegangsdeur) vernield. Uit deze winkel werden sigaretten ontvreemd.

Woninginbraak
Enkhuizen, maandag 22 december 2003.
Op maandagmorgen werd tussen 02.00 en 0-6.00 uur ingebroken in een woning aan de Laars in Enkhuizen. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door via de brievenbus de voordeur te openen. De gehele benedenverdieping werd doorzocht, terwijl de bewoners boven lagen te slapen. De daders gingen er vandoor met geld, bankpassen en autopapieren.